Sudbine

OTIŠAO DA SPASE SINA I DOBIO OTKAZ Sudbina čistača ulica i njegove porodice mnoge je rasplakala (VIDEO)

Prokupački čistač ulica Aladin Eminović, kome je taj posao, koji obavlja 28 godina, porodična tradicija, zbog zakonskih propisa dobio je otkaz ugovora o radu.

OTIŠAO DA SPASE SINA I DOBIO OTKAZ  Sudbina čistača ulica i njegove porodice mnoge je rasplakala (VIDEO)
FOTO: ONE DAY IN TOWN / UN DÍA EN LA CIUDAD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Bitku da bude vraćen na posao, s njim biju i njegovi sugrađani, ali i pretpostavljeni, koji su izgubili jednog od najboljih radnika.

Aladin je prije pet godina uzeo plaćeno odsustvo zbog bolesti djeteta, koje je odveo na liječenje u Nemačku i nije se vratio u propisanom roku, jer je dijete tamo operisano. Zakon jasno propisuje da u tim situacijama slijedi otkaz, što je i dobio.

– Znao sam na osnovu čega ću da se vratim na moj posao. Zato što sam izliječio svog sina i vratio sam se kao pošten građanin i čovjek u Prokuplje – priča Aladin Eminović.

Aladin je urbana legenda. Nema Prokupčanina koji ga ne zna ili da za njega nema samo riječi hvale.

Ovo je Aladin Eminović.Aladin je 30 godina radio u javnom komunalnom preduzeću u Prokuplju. I on je treca generacija…

Posted by Photography ツ on Monday, September 21, 2020

– Svako jutro mogao si da ga vidiš na ulici, ili uveče. Uvijek je bio s metlom, čisti, radi, kad padne kiša skuplja pijesak. Zašto ga ne prime u stalni radni odnos, vjerujte da ne znam. Jako mi je žao. Divan čovjek a i divan radnik – reči su hvale Miroljuba Simića za svog sugrađanina, prenosi RTS.

Pohvale za Aladina stižu i od drugih.

– Uvijek je veseo. Radi za dvojicu, za trojicu. Ovi što rade prije podne, dvojica, on popodne više uradi, garantujem to – tvrdi Dragan Gvozdenović.

U matičnom preduzeću su imali sluha za Aladinove probleme, pa je od tada bio radno angažovan dok nisu iscrpljene sve pravne osnove za to.

– Sam Aladin spada u jedne od najboljih radnika u ovom preduzeću. I mi bi smo voljeli da jedan takav čovek bude ponovo u našim redovima. Ali, moramo još jedan put da napomenemo da protiv zakona i zakonskih odredbi mi ne smijemo – objašnjava Bojan Nikolić, direktor JKP “Hameum iz Prokuplja.

– Mnogo mi je teško zbog moje porodice, zbog moje familije. Nemam od čega da živim, supruga ne radi. Sve zavisi od mene – žali se Eminović.

Prokupčani su na Fejsbuku pokrenuli peticiju, kako bi svojim potpisima natjerali nadležne da se iznađe rješenje i omiljeni sugrađanin vrati na posao.

Prihvati notifikacije