Banjaluka

OTIŠLA NAJČISTIJA DUŠA BANJALUKE Svi su ga znali kao čika Aleta, a oproštaj od njega rasplakao je region (FOTO)

Legenda Banjaluke, Alija Ale Mahmutović poznatiji kao čika Ale, preminuo je 15. septembra ove godine.

Čika Ale među pticama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poznat širom Balkana po dobrom, njegova smrt pogodila je mnoge ljude, koji bez obzira na različitu vjeru i druge razlike nisu krili svoj žal za ovim čovjekom, u punom smislu te riječi.

 MURAL ČIKA ALE
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Mahmutović je u Banjaluci, ali i šire, bio poznat kao saobraćajac-amater, koji je po lijepom vremenu regulisao saobraćaj na raskrsnici kod Gradskog mosta. Opraštajući se na internetu od ovog “neobičnog čovjeka”, kako kaže jedna Banjalučanka Irena na svom Fejsbuk profilu, objava u novinama Glas Srpske posebno ju je dirnula.

U današnjem "Glasu Srpske" objavljenao je sjećanje povodom smrti Alije, Ale Mahmutovića, Banjalučanina. Bio je neobičan…

Posted by Irena Mojović on Monday, September 18, 2023

– U današnjem Glasu Srpske objavljeno je sjećanje povodom smrti Alije Ale Mahmutovića, Banjalučanina. Bio je neobičan čovjek, vezan za lijepi Vrbas, na kojem je gradio ostrvca, u šetnjama obalama dijelio bombone djeci, uvijek sa dobroćudnim i sjetnim osmijehom. Ovih dana objavljen je velik broj dirljivih oproštajnih pisama građana Banjaluke, ali ova današnja poruka mi je najdirljivija i čini mi se jako značajnom za ljude ovog grada, a i šire po svijetu!! Ljudi žele da ovako pokažu ljubav i razumijevanje onih malih razlika, kao što su je pokazivali prije 30, a mnogi i tokom posljednjih 30 godina… i da se vrate mirnom životu! I na ovaj način kažu: “Dosta je bilo!” – napisala je ona u objavi na Fejsbuku.

“Najčistija duša Banjaluke”

Pročitajte još

Objavljujući ove riječi na Fejsbuku, postavila je i isječak iz Glasa Srpske na kome piše:

– Sedam posljednjih dana ovozemaljskog života naš tata je proveo sa Vama u sobi 209 Infektivne klinike. Više od 50 godina je trajalo vaše poznanstvo. Znali ste sve njegove registarske tablice, brojeve dobitnih kombinacija. Darivali ste mu bombone, a on Vama da dijelite drugima. Utjeha nam je da ste Vi, najčistija duša Banjaluke, bili uz njega u trenutku kada je dušu predao Stvoritelju. Sudbina neka Vam Allah Milostivi oprosti grijehe i ispit u kaburu olakša i podari Svoju milost, a porodici da sabura – stoji u tekstu potpisanom sa “Aleksandra, Gorana, Dragana, kćerke Živka Đudurovića”, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu