Hronika

Otišli na kafu, pa ispalio 16 metaka: Da li je motiv ubistva u Sarajevu LJUBAVNA AFERA ubijenog Krše i Sarajkićeve supruge

Nihad Sarajkić (32) je sa 16 metaka ubio Anela Kršu (39) juče na Vilsonovom šetalištu, a prema nezvaničnim saznanjima krvavom sukobu je mogla kumovati i navodna ljubavna afera Krše i Sarajkićeve supruge.

mjesto ubistva u Sarajevu
FOTO: DNEVNI AVAZ/SCREENSHOOT

Preliminarni rezultati istrage govore da je Kršo navodno bio u ljubavnoj vezi sa Sarajkićevom partnerkom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos Sarajkićevim pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje.

Kršo je, prema saznanjima, posljednji put bio u zatvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po potjernici sarajevske policije. U trenutku hapšenja bio je naoružan, a u pretresu stana pronađeno je još jedno vatreno oružje bez dozvole. Mjesec ranije, u februaru, podnesena je još jedna krivična prijava protiv njega, piše Klix.

Pročitajte još

Očito da je Sarajkić odlučio uzeti stvari u svoje ruke i nažalost sve riješiti ubistvom. Sve je isplanirao na način da je pozvao Kršu u kafić koji se nalazi na Kovačićima gdje su skupa sjedili juče poslijepodne da bi potom, kada su završili razgovor, krenuo za njim i ispalio 16 metaka iz pištolja.

Sarajkić je zatim sam pozvao policiju, rekao šta je učinio i sačekao ih na mjestu ubistva te priznao krivično djelo. Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih djela.

Tužitelj Tužilaštva KS je naredio obdukciju koja će pokazati koliko je metaka pogodilo ubijenog. Sarajkić je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP KS, a tokom dana bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu