Zabava

OTKRILA SVE DETALJE Slavna manekenka tvrdi da ju je seksualno napastvovao fotograf

Manekenka Emili Ratajkovski je iznijela teške optužbe na račun svog fotografa Džonatana Ledera, o kojima bruje svjetski mediji.

OTKRILA SVE DETALJE Slavna manekenka tvrdi da ju je seksualno napastvovao fotograf
FOTO: NINA PROMMER/EPA

Naime, atraktivna Emili fotografa je optužila da ju je seksualno napastvovao tokom fotografisanja u njegovom domu u Katskilsu u američkoj saveznoj državi Njujork 2012. godine.

Manekenka i glumica rekla je da je njen tadašnji agent otputovao u Lederovu kuću na neplaćeno fotografisanje za magazin Darius te da je taj angažman zahtijevao da prespava u agentovom domu, piše Klix.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će biti model za donji veš. Kako bi djelovala zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri.

– Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanovijeta – kazala je Ratajkovski.

Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: “Hajdemo sada pokušati bez odjeće”.

– “Iste sekunde nakon što sam skinula odjeću, dio mene se isključio. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla izgledati. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su se crne mrlje ispred mojih očiju počele povećavati – prisjetila se Ratajkovski, priznavši da je bila pijana.

Rekla je da su se ona i Leder ogrnuli dekom na kauču te da ju je fotograf počeo ispitivati o dečkima s kojima je bila u vezama.

– Većine toga što je uslijedilo sjećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osjećaj. Ne sjećam se da smo se ljubili, ali se sjećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni i zaista me boljelo – tvrdi manekenka.

Fotografije koje su nastale u Lederovom domu 2016. godine objavljene su u knjizi “Leder / Ratajkowski Collector's Edition”, ali manekenka tvrdi da fotograf i izdavač nisu imali pravo koristiti te fotografije. Objavu knjige i izložbu na kojoj su fotografije trebale biti predstavljene tada su pokušali blokirati pravnim putem.

Portparol izdavača “Imperial Pablišing” kazao je da su optužbe koje je Ratajkovski iznijela lažne.

– Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkovski koje je u želji za publicitetom dala časopisu Njujork. Naravno da gospodin Leder poriče njene tvrdnje da je napastvovana. Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima – rekao je portparol.