Zabava

Otpjevala poznati hit devedesetih pa nestala sa scene, a sada se vraća

Pjevačica Lina Božović devedesetih godina otpjevala je pjesmu "Bumbar" i sa samo 15 godina postala zvijezda.

Otpjevala poznati hit devedesetih pa nestala sa scene, a sada se vraća
FOTO: LINA_BUMBAR/INSTAGRAM SCREENSHOT

Pjesma je bila hit 1996. godine, a samo dvije godine kasnije Lina se povukla sa scene. Razlog za to je porodična tragedija.

 Lina je imala samo 16 godina kada je ostala bez oca. Ona je sada u intervjuu za domaće medije, progovorila o svom povratku i karijeri.

U emotivnoj ispovijesti na Instagramu je jednom prilikom otrkila da joj je otac izvršio samoubistvo kada je imala samo 16 godina, da je rano ostala bez majke, ali i supruga kojem je rodila dvije kćerke, prenosi “Mondo”.

– Sa 12 godina sam pokazala želju da se bavim muzikom. Moj otac me odmah podržao i već sa 13 godina sam snimila svoj prvi singl. Sa 14 godina sam snimila prvi CD koji nije prošao zapaženo ali već sljedeće godine, sa 15 god izlazi CD sa naslovnom numerom ‘Bez reklamacije’. Na tom CD se nalazi i ‘Bumbar.’ Osim pjevačkog talenta pokazivala sam i glumački talenat koji je i bio neophodan da bih mogla da iznesem takve tekstove i u spotovima – počinje Lina priču i otkriva po čemu je zapamtila burne devedesete, ali i kako su je prihvatile starije kolege.

– Devedesete pamtim po druženju, putovanjima, turnejama, mnogo studijskog rada, časova solo pjevanja… Kolege su sve bile starije od mene i zvali su me uglavnom Mala. To je posebno bilo smiješno kad me Džej oslovi tako jer sam uvijek bila za glavu viša od njega. Sa njim sam imala dosta zajedničkih koncerata. Uglavnom smo sarađivali sa istom izdavačkom kućom pa smo se često viđali,družili i imali zajedničke nastupe. Nije bilo ljubomore i sujete. Rado smo dijelili iskustva jedni sa drugima – rekla je Lina za “Mondo”.

Lina je otkrila i kako je izgledalo snimanje spota za, sada već, kultnu pjesmu devedesetih.

– Čovjeka koji je glumio Bumbara sam tad upoznala i nikad ga više niko od nas nije vidio. Dejan ga je bukvalno par sati pred snimanje spota upoznao na ulici, predočio mu ideju, čovjek je pristao i to je to. O finansijama tada nisam brinula, moj Bumbar je bio moj tata – završila je pjevačica za pomenuti portal.

Prihvati notifikacije