Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Otvorena izložba fotografija “Kotor Varoš nekada i sada”

Kultura
Autor:

Foto: Srna

Kotorvaroška Narodna biblioteka organizovala je izložbu fotografija “Kotor Varoš nekada i sada – retrospektiva kroz objektiv”, u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Kroz istoriju i moderno vrijeme prikazani su najprepoznatljiviji dijelovi grada i stare građevine danas i prije nekoliko decenija.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je izložbu i tom prilikom rekao da ona ima svoj značaj zbog činjenice da Kotorvarošani vole da se prisjete ljudi, starih građevina i ulica.

– Ove fotografije imaju istorijsku vrijednost i neophodno ih je sačuvati od zaborava, kako bi naredne generacije mogle priređivati slične izložbe – istakao je Sakan.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić naglasila je da stare fotografije vraćaju uspomene na grad u kojem se nekada lijepo živjelo.

– Danas živimo u modernom gradu, ali nisam sigurna da li i u ljepšem vremenu. Upravo je ta dilema bila podstrek da napravimo izložbu koja će starijim sugrađanima evocirati uspomene, a mladi će imati priliku da steknu pravu sliku o Kotor Varošu – istakla je Vasićeva.

Učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” prvi su posjetili izložbu fotografija, koja će biti otvorena do 25. aprila.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO