Društvo

“Ovdje sam se rodio i želim da ostanem” Slaviša i njegova žena imaju dvoje djece i skladan brak, život im kvare jedino komšije

U Novom Brdu već nekoliko godina živi Albanka, koja je udajom za Srbina privukla pažnju lokalnih Albanaca koji nisu zadovoljni njenom odlukom. Razija se na to ne osvrće, a o suprugu Slaviša ima samo riječi hvale. Razija i Slaviša svake noći naizmjenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

“Ovdje sam se rodio i želim da ostanem” Slaviša i njegova žena imaju dvoje djece i skladan brak, život im kvare jedino komšije
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Bile su potrebne dvije godine da Razija savlada srpski jezik i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga. Odlično se slažu, sve poslove na imanju zajedno rade sa kćerkom Marinom i sinom Mihajlom. Ali probleme im stvaraju komšije.

– Sa svojom familijom nemam nikakvih problema što sam se udala za Srbina, ali komšije Albanci mi prave probleme – kaže Razija Metaj Jović iz sela Zebince.

Pročitajte još

Osim tih neprijatnosti, Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

– Ovdje sam se rodio, ovdje volim da ostanem. Koliko mogu se borim, da obezbijedim koliko-toliko za djecu da nešto imaju – navodi Slaviša Jović za RTS.

Kako bi ekonomski ojačali i podržali porodicu Jović, predstavnici Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje iz Parteša prikupili su sredstva i obezbijedili građevinski materijal za izgradnju prostorije za proizvodnju sira.

– Svrha naše organizacije je da ojačamo naše porodice, da im pružimo podršku i pomoć kako bi napravili posao i kako bi mogli da žive – kaže predstavnik te organizacije.

Jovići kažu da im je ova pomoć stigla u pravom trenutku. U planu im je da završe izgradnju nove kuće, a za to im je potrebno mnogo sredstava, do kojih se bore da dođu.

Prihvati notifikacije