Banjaluka

"Ovim ću zaokružiti priču o platama" Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi, a na štetu gradskog budžeta, odnosno građana.

Ljubo Ninković drži plakat
FOTO: ЉУБО НИНКОВИЋ - LJUBO NINKOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ninković je nakon podnošenja krivične prijave protiv Stanivukovića ispred banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao novinarima da će ići u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske gdje će podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor nad isplatom plata zaposlenim u Kabinetu gradonačelnika.

Pročitajte još

– Time ću zaokružiti ovu priču u vezi sa platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao i nakon toga ćemo imati epilog – istakao je Ninković.

On je naveo da će, nakon što završi zvaničnu komunikaciju sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave na isti način, u vidu lične krivične odgovornosti, ići i prema ovlaštenim potpisnicima jer su, kako je rekao, zloupotrijebili ovlaštenja koja su dobili od gradonačelnika.

Govoreći o narednoj sjednici gradske Skupštine, Ninković je naveo da će naredne sedmice zakazati skupštinski Kolegijum.

Ninković je napomenuo da je Kolegijum taj koji utvrđuje prijedlog dnevnog reda i datum sjednice Skupštine grada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije