Banjaluka

"Ovo će biti najposebnije putovanje ikada" Pod Robertovim nogama je 350 kilometara, a svaki je na prodaju za pomoć "Mozaiku prijateljstva" (FOTO)

Gledam danas nešto na mapi i vidim da smo prepješačili 350 kilometara, u neku ruku dionicu od Banjaluke do Beograda, nije loše. Lakše čak možda nego ponekad kad preko Rače ideš pa put nema kraja. Jedanaest dana hodanja, preko 30 kilometara dnevno i tu smo, na pola puta i sa mnogo energije trenutno, posebno kada znamo da smo u Portu, a onda slijedi šetnja uz okean.

Robert Dacešin
FOTO: ROBERT_DACESIN/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Napisao je ovo Robert Dacešin, avanturista i travel bloger koji je krenuo za čuveni Camino de Santiago, a na tom putu prodaje kilometre, a novac će donirati za javnu kuhinju “Mozaika prijateljstva”.

Kako se osjećam nakon pređenih 350 KILOMETARA Camina? Gledam danas nešto na mapi i vidim da smo prepješačili 350…

Posted by Robert Dacešin on Tuesday, September 26, 2023

– Da je sve bilo med i mlijeko, baš nije. Bilo je bolova raznih djelova tijela, temperatura preko 40 stepeni, borbi sa motivacijom, preispitivanja zašto mi ovo treba i sličnih momenata, posebno kada na 38 stepeni vidiš pet kilometara dugu ulicu bez hlada, ali tad nekako izguraš, dođeš u smještaj i naredni dan si opet nabrijan da ideš dalje. Jeste da još ima mnogo do kraja, ali već sada vidim da će ovo biti najposebnijih putovanje ikada koje se neće moći porediti sa bilo kojom destinacijom. Jesu Japan, Kirgistan, Gvatemala i druge zemlje posebna vrsta učenja o drugoj kulturi i prilika da na trenutak živite kao u National Geographicu, ali Camino je Camino. Camino te uči da budeš ponizan, zahvalan i da se raduješ malim stvarima. Camino te uči da ne žuriš, da ideš dan po dan i da radiš na strpljenju. Rekao bih da je ovo u neku ruku metafora života, putovanje puno uspona i padova i nešto što će vas zauvijek oblikovati na neki poseban način – napisao je on.

Pročitajte još

Ponovio je da na ovom putovanju prodaje kilometre sa ciljem prikupljanja novca za udruženje “Mozaik prijateljstva” i njihovu javnu kuhinju. Jedan kilometar košta devet evra, a ispod broj računa za uplatu je

Mozaik prijatelistva

ul. Cara Lazara 20, Banjaluka.

Z.R: 562 100 800 2257169

Za plate iz inostranstva –

IBAN:BA395620 9980 4884 1371

SWIFT BIC RAZBBA 22 (edited)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije