Svijet

“OVO JE DIVNO” Djevojčica poslala pismo svom komšiji 93-godišnjaku i ODUŠEVILA SVE

Vanredno stanje u cijelom svijetu, navelo nas je da budemo kod kuće i ne izlazimo bez preke potrebe. Nadležni nam savjetuju da se čuvamo, ali i da pazimo na one najstarije, što je jedna djevojčica shvatila i dosjetila se načina, kako da uljepša dan svom komšiji u devetoj deceniji života.

“OVO JE DIVNO” Djevojčica poslala pismo svom komšiji 93-godišnjaku i ODUŠEVILA SVE
FOTO: TWITTER

Jedan 93-godišnjak zvani Ron bio je primoran da poštuje vladine savjete i ostaje kod kuće najmanje 12 nedjelja, dok se svijet bori protiv korona virusa. Starijem deki koji se izolovao tokom pandemije korona, svakodnevno stižu pisamo od njegove male komšinijce koja brine o njemu, i uljepšava mu svaki dan, prenosi Blic.

To je natjeralo petogodišnju djevojčicu, poznatu kao Kirah, da mu napiše i pošalje srdačno pismo, i podsjeti ga da nije sam.

Napisala je:

Zdravo, ja se zovem Kirah i imam pet godina.

Moram da ostanem kod kuće zbog korona virusa. Samo želim da provjerim da li si dobro?

Nacrtala sam ti dugu da bih te podsjetila da nisi sam. Molim te, piši mi ako možeš.

Od vašeg komšije pod brojem devet.

Pismo je na Twitteru objavila 22-godišnja učiteljica Luisa Mai koja je rekla: “Moj djed ima 93 godine i trenutno je u izolaciji, naravno – ali je u jako dobrom zdravlju i primio je najlepše pismo od svoje petogodišnje komšinice , a on joj je uzvratio.

– Zdravo Kirah, tako mi je bilo drago što sam primio vašu poruku i brigu za moje stanje i drago mi je da mogu reći da se dobro držim za sada.

Ja sam bio prva osoba koja se uselila . Mislim da je vaš crtež duge nevjerovatan, i planiram da ga stavim na prozor da mogu i drugi da ga vide.

Htio bih još jednom da vam se zahvalim što ste mi pisali i nadam se da ćete uskoro moći da izađete iz izolacije.

Komentarišući post, jedan korisnik Tvitera rekao je: “Ovo je divno”.

Slika pisma i odgovora, proširila se socijalnim mrežema i raznežila mnoge. Lijepo je znati da se i najmlađi brinu o nama, i svakodnevno nam uljepšavaju dane kao ova djevojčica svom komšiji.