Politika

ŽUNIĆ INSISTIRA “Tražićemo da Incko pismo napiše na srpskom jeziku i ćirilici”

Klub poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Incko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske

ŽUNIĆ INSISTIRA “Tražićemo da Incko pismo napiše na srpskom jeziku i ćirilici”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je šef ovog kluba Igor Žunić i naveo da je Incko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, te da su poslanici to pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao.

Pročitajte još

– Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistiraćemo i od predsjednika Narodne skupštine da se od Incka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici – rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Incko razumije procese i stanje u BiH i da će razumjeti i ovaj zahtjev.

– Ako to ne razumije, onda ne znamo zbog čega je ovdje i šta uopšte radi u BiH – rekao je Žunić.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je danas Inckovo pismo upućeno predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Prihvati notifikacije