Digitalna Srpska

Ovo je najpopularniji Jutjub kanal na svijetu: Ne pripada nijednoj poznatoj muzičkoj zvijezdi, a ima čak 212 milijardi pregleda

Kada bi dobili pitanje od milion evra koje glasi "Koji je napopularniji Jutjub kanal na svijetu?", mnogi od nas kući bi otišli praznih ruku, jer definitivno ne bi pogodili. Takav kanal ne pripada ni najpoznatijoj svjetskoj pop zvijezdi, niti nekom svjetskom influenseru, već naprotiv - radi se o nama nepoznatom Jutjub kanalu.

Jutjub
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

Naime, najpopularniji Jutjub kanal već godinama je kanal “T-Series” na koji je pretplaćeno 243 miliona ljudi. Veliki dio svijeta nema pojma šta se na njemu piše, pjeva ili govori. “T-Series” je na hindu jeziku i registrovan je u Indiji, pa je drugom najpopularnijem kanalu na svijetu, američkom “Cocomelon” koji broji 160 miliona pratilaca nedodirljiv.

“T-Series” je skupio nevjerovatnih 212 milijardi pregleda.

Šta je to uopšte?

“Super Cassettes Industries Private Limite”, koji posluje kao “T-Series”, indijska je muzička izdavačka kuća i firma za filmsku produkciju. Prvenstveno je poznata po soundtrakovima “bollywoodske” muzike i indi-pop muzike. Od 2014. “T-Series” je najveća indijska izdavačka kuća sa do 35 odsto udjela na indijskom muzičkom tržištu, a slijede je “Son Music India” i “Zee Music”.

Jutjub kanal “T-Series” ima mrežu sa 30 kanala. Na glavnom kanalu prvenstveno se prikazuju muzički spotovi, kao i filmske najave. Postao je najgledaniji Jutjub kanal u januaru 2017. Kanal “T-Series” primarno prikazuje sadržaj na hindskom jeziku, a povremeno i na nekoliko drugih jezika, uključujući bhojpuri, pandžabi i engleski.

Najpopularniji video ima 1.5 milijardi pregleda

Najpopularniji video na ovom živopisnom kanalu ima 1.5 milijardi pregleda. Video ima naziv “Vaaste Song: Dhvani Bhanushali, Tanishk Bagchi | Nikhil D | Bhushan Kumar | Radhika Rao, Vinay Sapru”, a objavljen je prije četiri godine.

Pročitajte još

“Baby Shark” – najpopularniji video svih vremena

Navedeni video daleko je, ipak, od najpopularnijeg pojedinačnog videozapisa na Jutjubu. Najpopularniji video je i dalje “Baby Shark”- dječija pjesma koja je u posljednjih sedam godina skupila nevjerovatnih 12 milijardi pregleda.

Drugi najpopularniji video na Jutjubu je pjesma portorikanskog pjevača Luisa Fonsija – “Despasito” iz 2017. godine, koji broji nešto više od osam milijardi pregleda, a treći najpopularniji snimak sa 6.7 milijardi pregleda je video za dječiju pesmu “Johnny Johnny Yes Papa”, piše Index.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije