Društvo

Ovo nije bila jedina tema sastanka: Sa Rusijom dogovorena razmjena zdravstvenih radnika

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić i direktor Kurskog onkološko naučno-kliničkog centra G.E. Ostroverhov iz Rusije Uglješa Stanojević dogovorili su danas u Banjaluci razmjenu zdravstvenih radnika, te učešće u zajedničkim projektima.

Ovo nije bila jedina tema sastanka: Sa Rusijom dogovorena razmjena zdravstvenih radnika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Đajić je istakao značaj saradnje ove dvije zdravstvene ustanove i dodao da je na sastanku bilo riječi o mogućnostima saradnje i liječenju pacijenata iz Republike Srpske u Rusiji.

– Radimo po evropskim i svjetskim standardima, imamo kadar koji konstantno usavršava svoje znanje i vještine, te najnoviju opremu. Zravstvena usluga građanima Republike Srpske je na veoma visokom nivou – rekao je Đajić novinarima.

Pročitajte još

On je naveo da je cilj današnjeg sastanka nastavak saradnje sa prestižnim zdravstvenim centrima.

– Saradnju smo dogovorili u dva smjera, te će naši ljekari ići u Rusiju na edukaciju, a ljekari iz Rusije će dolaziti kod nas – rekao je Đajić.

Stanojević je zahvalio rukovodstvu UKC Republike Srpske za gostoprimstvog, te konstatovao da je primjetan razvoj ove zdravstvene ustanove, koju je posljednji put posjetio prije 10 godina.

Načelnik Klinike za onkologiju UKC Srpske Zdenka Gojković rekla je da će razmjena ljekara znatno doprinijeti razvoju zdravstvenog sistema, odnosno liječenju onkoloških pacijenata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije