Politika

"Uslovi za pacijente u UKC RS neizdrživi" Drinić se obrušio na Đajića i pozvao inspekciju da reaguje

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik Gradskog odbora PDP Nebojša Drinić oštro je osudio direktora UKC Republike Srpske Vladu Đajića i njegovu, kako je rekao, bolnicu iz Alan Forda u kojoj su uslovi za pacijente neizdrživi.

Nebojša Drinić
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Reagujući na današnji tekst Srpskainfo da se mjesecima u UKC Republike Srpske pacijentima u gipsaoni stavljaju toaletni papir ubruse umjesto medicinske pamučne podloške, Drinić je istakao da, iako se Đajić svakodnevno hvali da je UKC bolnica evropskog nivoa sa najsavremenijom opremom i metodama, zdravstvena ustanova na čijem je čelu sve više podsjeća na sirotinjsku njujoršku bolnicu iz Alan Forda.

– Čitaoci popularnog stripa se sjećaju doktora koji je obilazeći pacijente naložio da se bolesniku odreže slijepo crijevo, a ako mu je kojim slučajem ono već bilo izvađeno, odredio bi da mu se odstrani neki drugi organ. U toj alanfordovskoj groteski našao se i Кlinički centar u kojem se pacijentu prilikom gipsanja umjesto pamučne podloške stavlja toaletni papir – rekao je Drinić.

Dodao je da dobija mnogo pisama kao narodni poslanik u kojem mu se građani žale na uslove u UKC RS.

Drinić kaže da je u više navrata upozoravao, slušajući iskustva pacijenata, da moraju sami da kupuju lijekove, “podmićuju ljekare da bi dobili krevet, da nemaju čašu da se napiju vode”.

– Кrajnje je vrijeme da se doktor Đajić opredijeli hoće li biti cirkusant, zabavljač ili će voditi noćni klub – naveo je Drinić.

On kaže da je stanje u UKC Republike Srpske odgovornost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i resornog ministra Alena Šeranića.

Drinić je pozvao Ministarstvo zdravlja i Inspektorat Republike Srpske da hitno preduzmu mjere da se, kako je rekao, spasavaju pacijenti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije