Gradovi

Paljanski DNS podnio inicijativu za izgradnju kružnih raskrsnica u ovoj opštini

Demokratski narodni savez Pale pokrenuo je incijativu za izgradnju dvije kružne raskrsnice na dvije najprometnije raskrsnice u ovoj lokalnoj zajednici.

Paljanski DNS podnio inicijativu za izgradnju kružnih raskrsnica u ovoj opštini
FOTO: MARIANA REGOJE/RAS SRBIJA

Radi se o raskrsnicama  kod Osnovne škole “Pale” i autobuske stanice Pale na kojima će, prema mišljenju paljanskog DNS, kružne raskrsnice obezbijediti sigurnije okruženje za učesnike saobraćaja i smanjiti postojeće gužve.

S obzirom na veliki broj građana koji saobraćaju ovim raskrsnicama treba da se izgrade kružne raskrsnice koje su bezbjednije i sigurnije za učesnike saobraćaja – rekao je Marko Kubatlija, predsjednik Opštinskog odbora  DNS Pale.

Kubatlija ističe da incijativa postoji dugi niz godina i da su Opštinskoj upravi i načelniku usmeno predlagali da pokrene aktivnosti oko rješavanju ovih prometnih raskrsnice.

– Direktor JP ‘Puteva’ Nenad Nešić nam je pozitivno odgovorio i izrazio spremnost da se naša incijativa realizuje, ali incijativa od strane opštine nije stigla u ovo preduzeće, a ni mi nismo dobili odgovor na predloženu usmenu incijativu – kaže Kubatlija.

On ističe da se načelnik oglušio na njihove ideje i da još ništa nije uradio po ovom pitanju, te da će danas u toku dana poslati pismenu incijativu, jer razgovor i predlaganje usmeno nije bilo dovoljno.