Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAO SA LITICE? Misteriozno NESTAO U NOĆI, nakon dvodnevne potrage pronađeno NJEGOVO TIJELO

Hronika
Autor:

Foto: screenshot Instagram

Građevinski investitor iz Novog Sada i funkcioner Džudo-kluba Crvena zvezda pao sa litice kada je sam krenuo u noćno planinarenje na Rtnju.

Smrt građevinskog investitora Aleksandra Saše Mijanovića (45), koji je stradao prilikom noćnog planinarenja na Rtnju, nije zavila u crno samo njegovu porodicu već i brojne ljude širom Srbije kojima je nesebično pomagao. Nakon što je nestao 25. avgusta potraga za njim trajala je punih 26 časova, a osim Gorske službe i policije, u nju su bile uključene i na desetine navijača jer je Aleksandar bio strastveni navijač crveno-bijelih i u upravi Džudo-kluba Crvena zvezda.

Bavio se građevinom

Miljanović je kobne večeri sam pošao na planinarenje i ubrzo mu se izgubio svaki trag. Pošto se nije vratio, njegovi prijatelj su prijavili nestanak GSS.

– Poslije 26 časova pretrage terena za nestalim, spasioci su odlučili da prekinu potragu i krenuli nazad. Nada da će ga pronaći živog nestala je kada su po povratku ugledali njegovo beživotno tijelo na jednoj litici – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Mijanović se u Novi Sad iz Crne Gore doselio kao student, a po završetku studija ostao je u tom gradu, koji je zavolio, i počeo da se bavi građevinom. Njegova smrt potresla je mnoge jer je bio veliki dobrotvor.

– On je prije svega čovjek velikog srca, koji je pomagao svima – kaže njegov prijatelj.

Imao je tri sina

– Bio je sposoban preduzetnik, ali je imao izuzetan odnos prema svojim radnicima. Pomagao je svakome kome je mogao, a svake godine bi nekog od svojih radnika i nagrađivao stanovima, takav je čovjek bio. Pomagao je i izgradnju i obnovu sportskih sala i igrališta po Novom Sadu, ali i škola za nezbrinutu djecu. Iza sebe je ostavio tri sina, ali i mnogo tužnih prijatelja, njega su svi voljeli.

Miljanović je bio i predsjednik kulturno-umjentičkoh društva “Sonja Marinković” i organizovao je najveće guslarske predstave u Novom Sadu.

Dobio Orden Svetog Save

Mijanović je pomagao i u izgradnji i obnovi mnogih manastira i crkava, kako po Srbiji tako i u rodnoj Crnoj Gori. U Nikšiću je dao prilog za obnovu manastira i finansirao izgradnju parohijskog doma. Kao veliki donator crkvama i manastirima, dobio je Orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju u manastiru Mileševa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO