Hronika

VELIKA POTRAGA ZA PLANINAROM “Kao da je u zemlju propao, svi smo zabrinuti"

Novosađanin Aleksandar Sale Mijanović (45) nestao je na planini Rtanj u subotu uveče – 25. avgusta.

VELIKA POTRAGA ZA PLANINAROM “Kao da je u zemlju propao, svi smo zabrinuti"
FOTO: SCREENSHOT INSTAGRAM

On je na noćno planinarenje otišao potpuno sam i otad ga nema. Mobilni telefon mu je danima nedostupan. Prema raspoloživim podacima nije prešao nijednu granicu, ali se nikome od porodice i prijatelja otad nije javio.

Njegovi prijatelji planinari, na Fejsbuku objavili su post kojim mole sve koji nešto znaju o Aleksandru da obavijeste policiju. Potraga Gorske službe za njim je u toku.

Jedan naš drugar planinar je u nedjelju, 25.8. sam otišao da planinari i od tada mu se gubi svaki trag. Nije dostupan, nikome se nije javio. Rekao je da ide na Rtanj, ali to ne znamo da li je sigurno. Porodica je obavijestila jutros policiju, a GSS je pošao u potragu. Nije prešao granicu, tj. izašao iz zemlje. Zove se Aleksandar, ima 45 godina, vozio je auto – plavu “škodu”. Ako neko primjeti auto u blizini početka neke planinarske staze, molim vas da mi javi. Ili ako ga je sreo na nekoj stazi. Hvala svima – napisala je Ljiljana Lazarević na svom Fejsbuk profilu.

Njegov automobil je u međuvremenu pronađen, a drugi planinari iz grupe koja je bila na noćnom usponu kažu da ga se ne sjećaju.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju o planinaru da jave policiji.

(Kurir)