Sudbine

Pavle je poznat kao beba-džin, a svakim danom napreduje "Dobar je, ali čim se uznemiri to je znak da mora da jede i to odmah"

Pavla koji je na svijet došao u porodilištu u Gornjem Milanovcu odmah na rođenju prozvali su "beba-džin" jer je rođen sa nevjerovatnih 6,5 kilograma.

Pavle Kučina, dječak koji je rođen sa skoro 6,5 kilograma
FOTO: RINA

Ni njegovi roditelji nisu očekivali da će biti toliko krupan, a majka Suzana Kučina je pravi heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donijela na svijet.

Prije samo mjesec i po dana, slike preslatke bebe kojoj su se i oči jedva vidjele od obraza raznježile su javnost. Postao je miljenik nacije u roku od nekoliko sati i svi su čuli za Pavla iz Gornjeg Milanovca.

Mama Suzana Kučina koja je hrabro iznijela ovu trudnoću, ispričala je da nije osjetila pretjeranu razliku u odnosu na prethodne dvije trudnoće. Pored Pavla ima i sina Leona (8) i kćerku Lenu (5). Međutim, po svemu sudeći ova trudnoća ipak jeste bila drugačija jer je tog dana Suzana na svijet donijela bebu tešku 6.420 grama i dugačku čak 63 centimetra.

Pavle je sada mezimac svih

– Sve tri trudnoće su mi bile iste. Nisam osjetila nikakvu razliku osim što sam se malo teže kretala pri kraju, ali ništa što bi mi nagovijestilo da je on toliko težak. Kada mi je doktor radio ultrazvuk mi smo očekivali da će biti krupan do četiri i po kilograma, međutim on je premašio i to – počinje priču za Telegraf.

Suzana i Pavle Kučina
FOTO: RINA

Leon (8) i Lena (5) obožavaju mlađeg brata Pavla i posvećuju mu svu pažnju. Uživaju da ga hrane, ljube i maze i Pavle je sada mezimac svih.

– Nekada znaju da mu budu i dosadni. Stalno ga i ljube i maze, a on kao beba nekad treba i mir. Ali dosta mi i pomažu i ljuljaju ga i donose mi šta mi treba za njega i pelene. Dosta mi oni pomažu – zaključila je Suzana, ponosna na svoju dječicu.

Pavle je mirna beba koja nije mnogo zahtjevna

Kako mama objašnjava Pavle je mirna beba koja nije mnogo zahtevna, ali čim se uznemiri i zaplače to je znak da mora da jede i to odmah.

– U tom trenutku nema čekanja! Sve staje i prekida se i vrijeme je za jelo – napominje ponosna mama.

Na kontroli je ustanovljeno da je Pavle postigao sjajne rezultate i da dobro napreduje. Prije nekoliko dana izmjereno mu je čak 7.623 grama sa samo mesec i 14 dana.

Suzani teretana ne treba. Ona je uz svog Pavla navikla da svaki dan skoro osam kila nosi kao od šale.

– Uopšte mi nije težak, stalno mi je u rukama i čim ga spustim on se uznemiri. Tako je navikao od prvog dana, a ni meni nije teško da ga nosim – kaže mama, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije