Banjaluka

Pet miliona maraka za sport: Banjaluka dobija dvoranu borilačkih sportova

Gradnja novih sportskih dvorana, atletskih staza, teretana na otvorenom, stadiona i tribina, samo su neki od planova koje Grad Banjaluka ima za jačanje sportske infrastrukture, za šta je predviđeno izdvajanje oko pet miliona maraka.

Pet miliona maraka za sport: Banjaluka dobija dvoranu borilačkih sportova
FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRBIJA

Uz dvoranu na Laušu, čija je gradnja u toku, najavljena je i prva dvorana borilačkih sportova.

– Krećemo da radimo prvu dvoranu borilačkih vještina kako bi veliki broj klubova borilačkih vještina imali prostor, što će simbolično biti nešto poput hrama borilačkih vještina. Prostore koje sada koriste ovi klubovi, ustupili bismo za druge sportove – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković. On je naveo da bi do polovine septembra trebalo da bude kompletirana projektna dokumentacija, nakon čega bi bila poznata i vrijednost ove investicije.

U sklopu ulaganja u sportsku infrastrukturu predviđena je gradnja novog fudbalskog stadiona i moderne atletske staze sa osam traka, poseban teren za bacanje koplja i diska.

– Radićemo i tribine za dvoranu Centar i procjena je da je za taj posao potrebno oko 80.000 do 100.000 KM, koje će biti obezbijeđene kroz rebalans budžeta u septembru – rekao je on. Ove godine radiće se i tri teretane na otvorenom i parkovi, kako bi sportisti i rekreativci imali priliku da i vani treniraju.

Prihvati notifikacije