Biznis

Petričević na Sajamu naoružanja u Beogradu “Predstavljanje kompanija iz Srpske višestruko značajno”

Nastup kompanija iz Srpske na 10. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu višestruko značajan jer pruža mogućnost predstavljanja kapaciteta, ali i unapređenja proizvodnih procesa.

Petričević na Sajamu naoružanja u Beogradu “Predstavljanje kompanija iz Srpske višestruko značajno”
FOTO: SRNA

Rekao je ovo ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, koji je govoreći o kompaniji Tehnički remont Bratunac, rekao da ta kompanija iz godine u godinu radi na unapređenju svojih proizvoda i da se to sigurno u dobroj mjeri vidi i na samom tržištu.

– Izlagači iz Republike Srpske imaju priliku da se predstave i ozbiljnijim kompanijama iz Rusije, od kojih je jedna prije godinu i po dana bila u posjeti Srpskoj gdje su ustanovili mogućnosti i kapacitete razvoja Vazduhoplovnog zavoda “Orao” – rekao je Petričević, tokom posjete izlagačima iz Srpske zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On ističe da se tu može unaprijediti saradnja i doći do nekih novih, značajnijih ugovora, koji su bitni za poslovanje i opstanak namjenske industrije Republike Srpske.

Patričević je naglasio da je namjenska industrija Srpske, baš kao i njena privreda, naslonjena na Srbiju i najavio da će Republika Srpska i u narednoj godini raditi na novim projektima i lokacijama.

Vršilac dužnosti direktora Vazduhoplovnog zavoda “Orao” Mladen Stojanović rekao je da je Zavod imao tešku istoriju i mnogo izazova u prošlosti koje je uspješno prevazišao, te da se stoga ne boji budućnosti.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Kada je riječ o zainteresovanosti Rusa za ovaj zavod, Stojanović kaže da je “Orao” u stoodstotnom vlasništvu Vlade Republike Srpske i da, poštujući vlasnika, ne daje izjave tim povodom.

– Naša je želja, naravno, da dođemo do što više posla. Mi smo u Bijeljini prepoznati kao značajan resurs. I ovdje, ovo mjesto i položaj /na Sajmu/ daje potvrdu da smo vrlo bitni za sistem. Što se lično nas tiče, mogu da kažem da smo ugovorili dva motora za Ujedinjene Arapske Emirate. Takođe, očekujemo, da proširimo paletu djelovanja i za Vojsku Srbije i za neke druge motore kojim raspolažemo – rekao je on.

Na 10. Sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner”, koji će zvanično za javnost biti otvoren sutra, publici će se predstaviti i Vazduhoplovni zavod “Kosmos” iz Banjaluke.

Sajam će biti održan u halama jedan i četiri i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, na površini od oko 26.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Prihvati notifikacije