Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Petrović: U izgradnju bolnice u Doboju biće uloženo 80 miliona KM

Regioni
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio je da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom danas razgovarao o realizovanju brojnih projekata u gradu, kao što je početak izgradnje bolnice u koju će biti uloženo 80 miliona KM.

Petrović je, nakon sastanka sa Dodikom i ministrima u Vladi Srpske, rekao novinarima da će uz podršku Vlade Republike Srpske od oko 1,5 miliona KM iz kredita Svjetske banke biti uređen najveći broj gradskih ulica u Doboju.

On je naveo da se trenutno rade ulice Jug Bogdana i nastavak Vidovdanske, dok će se kreditnim sredstvima od oko pet miliona KM povezati Vidovdanska i Ulica koja ide prema Usori.

– Osim toga, 7,5 miliona KM biće obezbijeđeno za rješavanje problema odvoda vode koja predstavlja veliki problem za školski centar, a za šta smo dobili podršku Ministarstva finansija Republike Srpske – rekao je Petrović.

Kada je riječ o kružnim tokovima u gradu, Petrović je naveo da će se jedan finansirati iz gradskog budžeta, dok će drugi platiti preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

On je istakao značaj podrške Vlade Republike Srpske u rješavanju problema u ovom gradu, te ocijenio da se bez zajedničkog rada ne mogu postići rezultati.

– Nadam se da će u narednom periodu taj zajednički rad donijeti boljitak Doboju, te da će i posjete najviših zvaničnika Republike Srpske od sada biti češće – rekao je Petrović.

On je dodao da će Doboj podržati sve one koji podržavaju ovaj grad i žele dobro njegovim građanima.

Današnjem sastanku u Doboju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem prisustvovali su ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Sastanku su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Srpske Jasna Lukić i Slavko Gligorić, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske Srđan Todorović i predstavnici preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO