Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pijan i BEZ DOZVOLE vozio pun automobil, a kada je ugledao policiju odlučio da se PRAVI MRTAV

Hronika
Autor:

Foto: Ilustracija/Promo

U roku od samo nekoliko sati na putevima u Srbiji uhvaćena su čak dvojica vozača koja su u stanju teške alkoholisanosti upravljali automobilima, a da užas bude još veći – nijedan od njih nije imao vozačku dozvolu.

Potencijalne tragedije izbjegnute su samo pukom srećom i odgovornim pristupom poslu saobraćajnih policajaca iz Šida i Stare Pazove.

Kako Blic nezvanično saznaje, najprije je u Šidu priveden zbog vožnje u pijanom stanju Zoran H. (27) iz mjesta Vašice. On je, prema informacijama, vozio automobil marke “folksfagen” koji je bio pun putnika.

– Kada je ugledao policiju, zaustavio je automobil 20 metara prije vozila saobraćajaca. Pogasio je sva svjetla i “pravio se mrtav” – priča izvor.

To, očekivano, nije promaklo policajcima, koji su u šoku prišli vozilu.

– Kada mu je policija tražila dokumentaciju, on nije imao šta da im priloži na uvid jer nije ni imao vozačku dozvolu. Policajci su ga tada testirali na alkohol. Izmjerena su mu čak 2,2 promila alkohola u krvi – priča sagovornik.

Slična situacija dogodila se ubrzo potom u Staroj Pazovi. Vozač Zoran P. (27), koji je vozio “reno”, zaustavljen je u redovnoj kontroli saobraćajne policije.

– Vozio je gradskom ulicom kada je naišao na policajce. Zaustavljen je nakon čega je i kod njega utvrđeno da nema vozačku dozvolu, odnosno da nije ni položio vozački ispit. I kod ovog vozača izmjerena je visoka količina alkohola u krvi – čak 1,63 promila – kaže sagovornik.

Obojici vozača je određeno zadržavanje do 12 časova, odnosno prebačeni su u treznilište, a potom pušteni da se brane u redovnom postupku. Takođe, obojici je napisana prekršajna prijava.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO