Hronika

Pijan puškom prijetio supruzi sa bebom: Podignuta optužnica protiv Prijedorčanina

Protiv D. J. iz Prijedora podignuta je optužnica zato što je pijan puškom prijetio vanbračnoj supruzi, a koja je držala njihovu bebu, da će ubiti nju,  a zatim i sebe ako ne krene sa njim.

Pijan puškom prijetio supruzi sa bebom: Podignuta optužnica protiv Prijedorčanina
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Optužnicu protiv D. J. podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Incident se desio 17.decembra prošle godine oko 20.30 časova, u tom gradu u kući njegove bivše vanbračne supruge.

Pročitajte još

Prijedorčanin je taj dan došao do njene kuće pijan sa 1,03 g/kg alkohola u krvi, kako bi vidio svoje dijete staro pet i po mjeseci, te tražio od žene da ona i dijete krenu sa njim i da žive kod njega.

Ona je to odbila, a on je uzeo njen mobilni telefon i stavio u svoj džep, kako bi joj uskratio mogućnost da nekoga nazove. Potom je izašao iz kuće  ali se brzo se vratio, zaključao kuću, i držeći u ruci pušku takozvani “kratež”.

U optužnici je navedeno da je on potom repetirao pušku i uperio je u pravcu bivše supruge, a koja je u naručju držala njihovog sina, uz prijetnju da će, ako ona ne krene sa djetetom kod njega, ubiti prvo nju, a onda i sebe.

– Žena je iz straha rekla da će poći sa njim, te je on iznio pušku i ostavio u vozilo kojim je došao, a žena je iskoristila priliku da putem sakrivenog telefona pošalje poruku zetu da zove policiju – piše u optužnci.

Optužnicom mu se stavlja na teret i da je neovlašteno držao vatreno oružje i to pušku, pa ga osim za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici  terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija

Prihvati notifikacije