Hronika

PIJAN TREBAO VOZITI UČENIKE NA EKSKURZIJU Policija u zadnji tren spriječila polazak autobusa

Prilikom kontrole autobusa koji su u četvrtak ujutru trebali odvesti učenike na sajam knjiga u Beogradu, pripadnici Policijske uprave Doboj su utvrdili da je jedan od vozača pijan, potvrđeno je za Srpskainfo.

PIJAN TREBAO VOZITI UČENIKE NA EKSKURZIJU Policija u zadnji tren spriječila polazak autobusa
FOTO: RAS SRBIJA

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo riječ je o vozaču firme “Bundavica” iz Zenice. Međutim, u ovoj firmi tvrde da to nije tačno i da su njihovi autobusi juče otputovali za Beograd.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su juče oko 5.25  kontrolisali vozače autobusa iz Tuzle, koji su bili angažovani za prevoz djece iz Doboja na Sajam knjiga u Beograd.

Pročitajte još

-Kontrola je obavljena u četvrtak oko 5.30, a alkotestiranjam je utvrđeno da je vozač N. K. imao 0,29 promila alkohola u krvi. On je zbog toga isključen iz saobraćaja i uručen mu je prekršajni nalog pojasnili su u PU Doboj.

Oni su dodali da je o ovom slučaju zatim obaviješten vlasnik preduzeća koji je preuzeo autobus i odvezao djecu na Sajam. Obavljeni su pregledi i tahografskih listića, a utvrđeno je da i autobusi imaju zapisnike o obavljenim tehničkim pregledima. Međutim, zanimljivo je da je u preduzeću “Bundavice” tvrde da to nije tačno i da je polazak juče ujutru obavljen bez ikakvih problema.

-Nije tačno da je utvrđeno da je jedan od naših vozača koji je trebao voziti djecu na ekskurziju bio pijan. Krenuli smo u vrijeme kako je bilo planirano i o tome imamo potvrde –  istakla je Sretenka Ristić iz preduzeća “Bundavica”.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ona nam je dostavila i rezultate alkotesta svih vozača koji su odvezli djecu u Beograd i na kojima je navedeno da su testirani i da je utvrđeno da imaju nula promila alkohola u organizmu.

Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava kada je u pitanju prevoz djece na ekskurzije. Ranije je policija isključivala neispravne autobuse, a u još u nekoliko slučajeva je otkriveno da su vozači konzumirali alkohol prije kretanja vožnje.

Autobusi bez kočnica

Policija je u junu u Bijeljini prekršajnim nalozima kaznila vozače agencija “Viena tur” J.B. i “Gajić prom” N.G. koji su se u alkoholisanom stanju pojavili uoči polaska učenika osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić” i “Jovan Dučić” na ekskurziju u Srbiju.

Kod vozača J.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg, a kod njegovog kolege N.G. izmjereno je 0,74 g/kg. Naime, policija je otkrila da je ova agencija osim alkoholisanog vozača poslala dokumentaciju koja uopšte nije pripadala autobusu za koji je naknadnim tehničkim pregledom utvrđeno da nije ispravan. Na autobusu su bile neispravne kočnice,