Svijet

PIJANA DJEVOJKA NAPRAVILA HAOS Sa 3,5 promila u krvi izudarala dijete i muškarca, pa vrijeđala policajce

Pijana djevojka (23) napravila je nezapamćeni nered koji se završio njenim privođenjem u policiju i ljekarsku ambulantu.

automobil hrvatske policije
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Kako prenosi Danica.hr, sve je počelo u selu kod Pisarovine u Hrvatskoj oko 15 sati, kada je djevojka fizički napala maljoletnu djevojčicu i muškarca u dvorištu porodične kuće, udarajući ih pesnicama i grebajući noktima.

Policija je brzo stigla i napadačici stavila lisice i ugurala je u službeno vozilo.

Doris (23) je bila pod dejstvom alkohola od čak 3,5 promila. Policijskim vozilom prevezena u službene prostorije Policijske stanice Jastrebarsko na dalju obradu, a kasnije je, zbog teškog pijanstva, odvedena kod ljekara.

Pročitajte još

Vrijeđala policajce

Djevojka je tokom transporta vrijeđala i omalovažavala policajce, tako da im se tokom njihovog postupanja u službenom vozilu više puta obraćala riječima: “Je*em vam mater pi*ke jedne gdje me sada vodite” – navodi se u presudi, prenosi Jutarnji list.

Sudija ju je proglasio krivom i osudio na novčanu kaznu od 700 evra i sudske troškove od 50 evra. Za taj prekršaj je predviđena kazna od 700 do čak 4.000 evra, ali je sudija “kao olakšavajuću okolnost cijenio to što okrivljena nije osuđivana za prekršaj iz oblasti javnog reda i mira”.

Pijana djevojka je oslobođena optužbi za remećenje javnog reda i mira u dvorištu porodične kuće jer policija nije uspjela da dokaže da je to remetilo bilo koga iz okoline.

– Budući da iz činjeničnog opisa ne proizilazi da se ovakvo ponašanje djevojke moglo čuti i vidjeti sa neograničenog otvorenog javnog mjesta (javni put ili put), u opisu djela nedostaje javni karakter mesta kao jednog od konstruktivne elemente krivičnog djela – objasnio je sudija, piše Jutarnji list

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu