Svijet

Pilot preplašio putnike na letu iz Londona u Dubrovnik "Nadam se da ćemo imati dovoljno goriva da sletimo"

Prava drama dogodila se na letu iz Londona do Dubrovnika.

Pilot preplašio putnike na letu iz Londona u Dubrovnik "Nadam se da ćemo imati dovoljno goriva da sletimo"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, oko 150 putnika “Britiš ervejza” putovalo je skoro 24 sata iz Londona do Dubrovnika, a za sve je, navodno, kriva bura.

Avion iz Londona trebalo je u nedelju u 21 sat i 25 minuta da sleti u Dubrovnik i sve je išlo prema redu vožnje do dolaska pred grad. Prema svjedočenju putnika, pilot je nekoliko puta pokušao da se spusti na tamošnji aerodrom, ali mu to nije uspjelo.

Zatim je avion skoro pola sata kružio iznad Dubrovnika pokušavajući da sleti, ali ponovo nije uspio. Za to vrijeme putnici su iz putničke kabine gledali druge avione kako slijeću i polijeću s dubrovačkog aerodroma.

Pročitajte još

Nakon više neuspješnih pokušaja sletanja pilot je obavijestio putnike kako zbog jakog vjetra ne može da sleti i da će da sleti u Zagreb. Dodao je kako se nada da će imati dovoljno goriva da dođu do zagrebačkog aerodroma, što je putnike dodatno uznemirilo. Let do Zagreba i slijetanje ipak su prošli bez problema pa su putnici danas 20 minuta iza ponoći izašli iz aviona i ušli u aerodromsku zgradu.

Sagovornici tvrde kako ih na aerodromu niko nije dočekao niti im objasnio šta da rade i kada bi mogli da polete prema Dubrovniku.

Prema njihovim riječima, jedino im je nešto kasnije pilot objasnio da se on mora da odmara najmanje 12 sati i da prije toga neće moći da poleti. Putnici su ga zato tjerali da ode što prije na spavanje.

Budući da u to vrijeme na aerodromu ništa ne radi, putnici tvrde kako su bili prepušteni sami sebi, a vodu su mogli da popiju samo iz aparata.

U upravi aerodroma Zagreb tvrde drugačije. Prema njihovim riječima, putnike su po izlazu iz aviona dočekali radnici aerodroma koji su im uručili obavještenje aviokompanije da sami pronađu smještaj i da će im “Britiš ervejz” nadoknaditi troškove.

Osim toga, radnici aerodroma su im organizovali odlazak do taksija kako bi što prije došli do svog privremenog smještaja.

– U takvim situacijama mi odrađujemo sve što aviokompanija od nas traži i to smo i učinili – kažu u zagrebačkom aerodromu. Navode kako je najveći deo putnika u relativno kratkom roku napustio aerodrom.

Putnici iz aviona, ipak, navode kako se prevoznička trauma nastavila i tokom današnjeg dana. Tek danas tokom prepodneva putnici su dobili SMS poruku da u Dubrovnik nisu mogli da slete zbog lošeg vremena i da će iz Zagreba poleteti u 13 sati i 30 minuta. Ali, ni to obećanje se nije ostvarilo.

Nekoliko sati kasnije stigla im je nova poruka u kojoj je pisalo da će iz Zagreba poleteti u 15 sati 30 minuta i da će dobiti vaučer za osveženje na aerodromu, piše Jutarnji list.

Ogorčeni putnici pritom nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su morali u Zagrebu čekati čak 16 sati na poletanje prema Dubrovniku niti zašto im se kompanija obratila tek nekih desetak sati nakon sletanja u Zagreb.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije