Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pilot projekat u Banjaluci: Od 1. januara dostupne elektronske građevinske dozvole

Banjaluka
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Grad Banjaluka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta “pametnog grada”, najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta “pametnog grada”, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje Strategije razvoja Banjaluke.

Govoreći o tome šta je Banjaluka do sada učinila u procesu “pametnog grada”, Radojičić je naveo da je u toku rad na digitalizaciji rada Skupštine grada, što podrazumijeva potpuni prelazak na elektronsku dostavu materijala za sjednice i elektronsko praćenje sjednica rada Skupštine.

-Od 1. januara započinjemo pilot projekat elektoronske građevinske dozvole koji predstavlja veoma zahtjevan poduhvat sa mnogo otvorenih pitanja. Treći veliki projekat je uspostavljenje komunikacijskog centra u gradu gdje će građani sve objedinjene informacije moći dobiti na jednom mjestu. MUP RS trenutno sprovodi projekat uspostavljenja mreže kamera na području grada. Takođe, imamo i aplikaciju “Građanska patrola” putem koje građani mogu prijaviti sve komunalne probleme u gradu koje primjete – naglasio je Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO