Zabava

PJEVAČICA NA RUBU EGZISTENCIJE "Školujem dva sina, račune plaćam 300 evra"

Pjevačica Maja Nikolić ostala je bez posla tokom korona virusa i njeni prihodi su svedeni na minimum.

PJEVAČICA NA RUBU EGZISTENCIJE "Školujem dva sina, račune plaćam 300 evra"
FOTO: RINGIER

Majka dva sina, Lazara i Novaka, kaže da brine o svojim dječacima, a da su troškovi koje ima i tokom pandemije korona virusa ogromni.

– Imam dva sina, cifru ne bih komentarisala od koliko novca živim. Neka svako razmisli koliko košta pomagati sinu od 22 godine, koji radi i završava fakultet i sinu od 14 godina, koji živi sa mnom. To zna svaka prosječna srpska porodica koliko košta život. Inforstan, grianje, telefoni i ostali računi su oko 300 evra. Neću da se gađam sa ciframa, ali sam jedva živa – rekla je pjevačica za Telegraf.

Unazad mjesecima pjevači nemaju nastupe, pa samim tim ni ne zarađuju, a podsjetimo priznanje Miroslava Ilića da mu je mjesečno, za pristojan život, potrebno tri hiljade evra, izazvalo je pravu pometnju.

Naime, pojedine njegove kolege prokomentarisale su Ilićevo priznanje, a pjevačica Kija Kockar kaže da mjesečno može da živi i za 20.000 dinara.

FOTO: FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER
FOTO: FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER

– Moje obaveze za stan su oko 8.000 dinara, telefon varira jer imam neograničen paket, ali preko toga ide jer šaljem poruke na 3030. Za gorivo, ako sam po gradu, treba mi 4.000 dinara jer rijetko gdje idem. Što se hrane tiče, mogu na hljebu cijeli mjesec da budem, ali da kažemo prosjek jer često spremam sama, uključujem i sokove i za to mi treba 8.000 dinara. Znači 20.000 dinara bez telefona, da mogu da platim obaveze, hranu za frižider i gorivo. To je neki minimum s kojim mogu da živim. A živjela sam i s manje. Ovo je samo za mene – kaže Kija i dodaje da njenoj porodici treba više:

– Što se tiče porodice, tu varira, jer vjerovali ili ne, obaveze za stan u Zrenjaninu su veće od mog u Beogradu, iako je malo veći po kvadraturi. Tu najviše para ide. Ovo govorim o minimumu koji mi treba kao mladoj osobi bez dece da bih izmirila obaveze prema državi, napunila frižider i imala za gorivo. Naravno, život je takav da ti taj minimum nije dovoljan jer uvek imaš neki dodatni trošak. Uvjek.

Aca Lukas ima veće izdatke, jer ima četvoro djece.

– Živim sasvim normalno, kao većina ljudi. Imam troškove, komunalije, hrana, a i roditelj sam koji pomaže svojoj djeci, pa mi je dovoljno od 1.200 do 1.400 evra.

Suzana Mančić je prije korone mjesečno trošila oko 2.000 evra mjesečno. I sad ima visoke troškove, jer ima dvije kćerke i kućne ljubimce, ali kao i svi manje zarađuje zbog korone.

– Rekla sam da mi je potrebno minimum 2.000 evra i stojim iza toga. Ali sad je situacija takva da sam srećna ako imam 2.000. Nije mnogo 3.000 kao što kaže Miroslav, njemu čovjeku toliko treba, takav mu je standard – smatra ona, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije