Zabava

PJEVAČICA OPLELA PO KOLEGAMA "Ti što su im PUNE RUKE BAKŠIŠA nisu platili porez ni kupili respiratore"

Neda Ukraden prije nekoliko mjeseci u medijima je otvoreno izjavljivala da smatra da je pjevačima potrebna pomoć, budući da su zbog pandemije korona virusa spriječeni da rade.

PJEVAČICA OPLELA PO KOLEGAMA "Ti što su im PUNE RUKE BAKŠIŠA nisu platili porez ni kupili respiratore"
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je izazvalo opriječne reakcije njenih kolega, a pjevačica se sada osvrnula na te komentare.

– Moram da kažem, prije svega, da sam, kao i većina ljudi, zadivljena hrabrošću i požrtvovanim radom ljekara, sestara, medicinskih tehničara i cijelog tima. Ali samo glup i zao čovjek nije vidio, razumio da đavo zvani kovid nužno vodi do ukidanja svakog posla koji je vezan za javno izvođenje, publiku, direktne kontakte, umjetnost, film, sport. I dok o sportistima i pozorištima brinu njihovi klubovi, organizacije, upravnici, ministarstva, država – o našoj muzičkoj estradnoj branši, slobodnim umjetnicima, nema ko da brine – ni udruženja, ni ministarstvo kulture, ekonomije, rada – počela je Neda Ukraden za Kurir Stars, pa nastavila:

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

– Nama je praktično već mjesecima ukinuto, odnosno suspendovano, pravo na rad. To što neki klubovi i neki pjevači tu i tamo rade više potvrđuje nego opovrgava činjenicu da to nije jedino izvođenje muzike koje ne ugrožava javno zdravlje. Ipak, nisam iznenađena reakcijama i zalijetanjem mnogih kolega, jer ovdje nikad nisu znali jedinstveno da artikulišu svoje stavove i kao rijetko gdje na svoju štetu su nesložni, heterogeni, skromnog obrazovanja, a sujetni! Nekolicina je i izuzetno bogata, i kroz njih narod gleda na sve druge, normalne muzičare, skromne i porodične ljude. Nisam primjetila da su ti što su im pune ruke bakšiša od po 500 evra platili porez ovoj državi, ni velikodušno kupovali respiratore i lijekove. U svakom slučaju, neka se lijepo odmore, naspavaju i uživaju svi oni što su srećni što zbog pandemije ne rade.

Pjevačica je tokom ljeta boravila u Crnoj Gori, a mnogi su hvalili njen izgled u 70. godini.

– Moj izgled je moj stav o životu. Uz dobru, zahvalnu građu, koju sam naslijedila od majke i oca, sve ostalo je moja muka i trud, što pazeći na ishranu, što vježbanjem, što rekreativnim bavljenjem sportom, tenisom, plivanjem i negom, naravno! Ali energija, duh, to je ključ svega. Ako ste lijeni, bezvoljni i pasivni, nema tu sreće, ni dobrog izgleda – rekla je Neda.