Zabava

"Plakala sam i rekla da svi izađu iz sobe" Romana Panić o borbi sa neizlječivom bolešću, otkrila sve što joj leži na srcu (FOTO)

Pjevačica Romana Panić svojevremeno je otkrila da je bila tinejdžerka kada je saznala da boluje od dijabetesa. Posumnjala je da nešto nije u redu sa njenim zdravljem kada je jela velike količine hrane, a gubila kilograme.

"Plakala sam i rekla da svi izađu iz sobe" Romana Panić o borbi sa neizlječivom bolešću, otkrila sve što joj leži na srcu (FOTO)
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Sa 15 godina sam saznala da imam dijabetes tip 1. Sasvim slučajno, u pubertetu kreneš da jedeš mnogo slatkiša, hrane, međutim to je bilo nenormalno, ja sam jela tolike količine hrane posljednja dva mjeseca prije nego što ću da otkrijem za tu komplikaciju, a stalno sam mršavila – ispričala je Romana jednom prilikom, pa dodala:

– Bila sam u stanju da pojedem kilogram banana, 300 gr čokolade, a svakog dana imam sve manje kilograma, i onda je majka primijetila da nešto nije u redu i baš je striktno tražila da mi se kroz vađenje krvi pogleda šećer.

FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

– Kada su stigli rezultati bilo je katastrofalno, ja sam odmah morala da idem u bolnicu. Tri sedmice ispitivanja, ništa nismo utvrdili, zbog čega je došlo do toga, tako da u principu vjerovatno zbog virusne infekcije. To je za mene tad bila strašna vijest, šokantno. Sada je sve to mnogo lakše, ja sam još tada znala i čula da je dijabetes bolest 21. vijeka, da ljudi obolijevaju zbog stresnog načina života, stila života, brze hrane.

“Plakala sam i rekla da svi izađu iz sobe”

– Plakala sam i rekla da svi izađu iz sobe, ja sad moram sama da razmislim i donesem odluku kako ću ja da se izborim sa tim. Razmišljala sam da li je ovo kraj mog života ili ću ja ovo da pobijedim. I poslije čas vremena plakanja sam rekla: “Ajde, sad možete da uđete u sobu, od danas ako čujem od nekog da mi kaže da sam ja možda bolesna imaćemo ozbiljne probleme jer meni nije ništa i ja ovo prihvatam sa jednom velikom odgovornošću” – ispričala je Romana u potresnoj ispovijesti:

Pročitajte još

– Izdržaću sve, neću da jedem slatkiše, ništa nije problem, ali ja nisam bolesna i to me neće zaustaviti u životu da ostvarim bilo šta što sam naumila, i tako je i bilo.

Romana se pridržava posebnog režima ishrane, otkako je saznala za dijagnozu.

– Režimska ishrana već 25 godina, ne jedem slatkiše, ne pijem gazirane sokove, ali ima nekih stvari gdje nisam toliko disciplinovana, popije se neka čaša vina, ne možeš uvijek da jedeš na grame, pojedem naravno i pljeskavicu, svinjetinu, jagnjetinu. Meni je to bila škola, ja sve znam o ishrani, koliko svaka namirnica ima kalorija – rekla je Romana, piše Blic.

– Rijetko kad poželim da pojedem nešto slatko, ali kad osjetim da mi padne šećer, uzmem čokoladu, eurokrem ili nešto slično. Mislim da je u svemu, pa i u bolesti, najbitnija doslijednost, ali i ozbiljnost u prihvatanju. Ni dijabetes, ni povišeni holesterol, ni hipertenzija nisu “mačji kašalj” i ne možete ih olako shvatati. Možda su čak povišeni holesterol ili pritisak mnogo ozbiljniji od šećera, i komplikovaniji – pričala je pjevačica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije