Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„PLAŠE SE ISTINE“ Stevandić poručio da oni kojima smeta KOMISIJA ZA SREBRENICU žele nešto da sakriju

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Nenad Stevandić

Nakon što je iz Udruženja “Žene Srebrenice” objavljeno da su ogorčene odlukom Vlade Republike Srpske o formiranju međunarodne komisije koja treba utvrditi stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da se ne treba plašiti istine.

– To što reaguju tako, a da nisu vidjeli ni plan, niti dočekali rezultat komisije, govori o tome da oni žele nešto da sakriju ili da se plaše istine. Ko zna, možda istina bude govorila o većem, manjem ili istom broju stradalih Bošnjaka ili Srba u tom kraju – rekao je Stevandić za Srpskainfo.

Dodaje da je činjenica da će ova komisija raditi slobodno, a ne pod pritiskom kao prethodna.

– Sve ono što nastupa slobodno ima veći legitimitet, ali ostavimo to budućnosti, a ne uskraćujmo mogućnost da saznamo istinu – poručio je Stevandić.

Podsjećamo, između ostalih, protiv komisije o Srebrenici je i glavni odbor SDA. Kako su objavili, oni smatraju  da je formiranje komisija Vlade Republike Srpske o Srebrenici i Sarajevu “jedan u nizu pokušaja da se političkim uticajem izmjeni istina o genocidu i ratnim zločinima u BiH”, a da su povratnici u Srpsku izloženi “trajnoj institucionalnoj antidejtonskoj diskriminatorskoj politici i praksi”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO