Politika

„PLAŠE SE ISTINE“ Stevandić poručio da oni kojima smeta KOMISIJA ZA SREBRENICU žele nešto da sakriju

Nakon što je iz Udruženja “Žene Srebrenice” objavljeno da su ogorčene odlukom Vlade Republike Srpske o formiranju međunarodne komisije koja treba utvrditi stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da se ne treba plašiti istine.

„PLAŠE SE ISTINE“ Stevandić poručio da oni kojima smeta KOMISIJA ZA SREBRENICU žele nešto da sakriju
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

To što reaguju tako, a da nisu vidjeli ni plan, niti dočekali rezultat komisije, govori o tome da oni žele nešto da sakriju ili da se plaše istine. Ko zna, možda istina bude govorila o većem, manjem ili istom broju stradalih Bošnjaka ili Srba u tom kraju – rekao je Stevandić za Srpskainfo.

Pročitajte još

Dodaje da je činjenica da će ova komisija raditi slobodno, a ne pod pritiskom kao prethodna.

– Sve ono što nastupa slobodno ima veći legitimitet, ali ostavimo to budućnosti, a ne uskraćujmo mogućnost da saznamo istinu – poručio je Stevandić.

Podsjećamo, između ostalih, protiv komisije o Srebrenici je i glavni odbor SDA. Kako su objavili, oni smatraju  da je formiranje komisija Vlade Republike Srpske o Srebrenici i Sarajevu “jedan u nizu pokušaja da se političkim uticajem izmjeni istina o genocidu i ratnim zločinima u BiH”, a da su povratnici u Srpsku izloženi “trajnoj institucionalnoj antidejtonskoj diskriminatorskoj politici i praksi”.