Politika

"PLAŠIM SE IZNOVA SVAKOG DANA" Supruga Čede Jovanovića otvoreno o njegovom zdravstvenom stanju

Spekulacije i dezinformacije o zdravstvenom stanju lidera LDP Čedomira Jovanovića uznemirile su njegovu porodicu, a posebno djecu.

"PLAŠIM SE IZNOVA SVAKOG DANA" Supruga Čede Jovanovića otvoreno o njegovom zdravstvenom stanju
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Supruga Jelena Jovanović kaže za Blic da je u većini slučajeva riječ o neistinama.

– Plašim se iznova svakog dana šta će se pojaviti u medijima, zbog djece. Teško podnose. Valjda imaju pravo da žive normalno – počinje priču supruga lidera LDP.

Ona kaže da sve informacije o zdravlju njenog supruga, Čedomira Jovanovića koje nije saopštio ljekarski konzilijum ne predstavljaju ništa drugo nego spekulacije.

– Molim predstavnike medija da ne objavljuju uznemirujuće vijesti koje nisu istinite, i da nam pruže priliku, a posebno našoj djeci, da što mirnije prođemo kroz ovaj teški period – kaže ona.

FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Jelena Jovanović ističe da je konačna dijagnoza uspostavljena poslije nekoliko dana vrlo temeljnih analiza i pretraga, da je postojalo mnogo sumnji, koje su otklonjene.

– Ljekari su konstatovali upalu lijevog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme i poslije nekoliko dana detaljih pretraga zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dijela kičme, odakle vjerovatno i potiču bolovi koje je trpio. Koktel antibiotika djeluje, parametri su konačno bolji. Usljed saradnje ljekara sa Grudne hirurgije KBC Srbije, Neurologije KBCS i Dragiše Mišović došli smo do pozitivnih rezultata i poslije sedam dana borbe konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi koja traje mjesecima- navodi Jovanovićeva.

Ono što je važno, kaže, jeste da je Čedomir stabilno, da ima puno povjerenje u sjajan i vrlo posvećen tim ljekara i na putu je da se oporavi.

– Konačno je odreagovao i na terapiju i stvari idu na bolje – kaže ona.

Dodaje i da je trenutno stanje njenog supruga posljedica teškog oblika korone koji je imao tokom jula.

– Ljudi, budite oprezni, nosite maske, držite distanci i čim se ukaže prilika, obavezno se vakcinišite, jer mislim da i dalje većina nije svjesna koliko je korona opasna – zaključuje Jelena Jovanović.