Magazin

Pleme sa 3.000 žena i sedam muškaraca: Njihov jedini zadatak je razmnožavanje, a zbog svoje odbrane žive na drveću (VIDEO)

Jedno primitivno pleme u amazonskoj prašumi postalo je viralno nakon što je na TikToku o njima objavljen snimak.

Pleme sa 3.000 žena i sedam muškaraca: Njihov jedini zadatak je razmnožavanje, a zbog svoje odbrane žive na drveću (VIDEO)
FOTO: NEMANJA BOGDANOV / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

U tom plemenu živi 3.000 žena i samo sedam muškaraca. Muškarci tamo moraju živjeti na drvećima kako bi se odbranili od žena.

Radi se o tipičnom plemenu u kojem je na snazi matrijarhat. Žene imaju kontrolu nad svime, pa i muškarcima. Koncept braka tamo ne postoji, a žene u intervalima mijenjaju malobrojne muškarce kako bi sve ‘došle na red’, objašnjeno je u videosnimku s TikToka.

Jedini zadatak preostalih muškaraca u plemenu je razmnožavanje. Zbog toga što im je tako malo, pošteđeni su svih ostalih poslova.

Žene im daju jesti bijele crve kako bi im nahranile tijelo i održale ga aktivnim.

@jimlowery420

3000 Women and a population of 7 men. What would you do?

♬ original sound – Jim Lowery420

Pročitajte još

Među sedam muškaraca u plemenu jedan je starac i jedan 13-godišnji dječak, a ostali su tek djeca. Razmnožavanje je stoga vrlo teško.

Posebno se cijene muškarci s velikom stražnjicom i trbuhom te se vjeruje da oni imaju bolje gene i mogu se efikasnije razmnožavati.

Djeca u plemenu pripadaju ženama, a ne muškarcima, a i njih žene tretiraju kao djecu.

Oko ruke muškaraca žene vežu vrpcu kako bi pokazale svakodnevno vlasništvo i simbolizovale ljubav. Vrpca znači da ta žena posjeduje određenog muškarca toga dana, prenosi Jutarnji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije