Svijet

PLENKOVIĆ O KORONA VIRUSU "Zahvaljujući mjerama situacija u Hrvatskoj dobra"

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije danas želio da govori o eventualnom ublažavanju epidemioloških mjera jer, kako kaže, upravo zahvaljujući njima situacija je dobra.

PLENKOVIĆ O KORONA VIRUSU "Zahvaljujući mjerama situacija u Hrvatskoj dobra"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Brojevi su jako dobri. Kad odlučimo o popuštanju mjera, reći ćemo vam, rekao je Plenković na pres konferenciji poslije sjednice vlade.

Najavio je da je sastanak Nacionalnog štaba u nedjelju.

Premijer nije želio da govori o informacijama Udruženja ugostitelja prema kojima bi popuštanje mjera počelo od 1. marta.

– Nema takvog dokumenta. Malo mi je smiješno da nekakva udruženja imaju nekakva dokumenta koja ne postoje. Morate pitati neku krticu iz tog udruženja – rekao je Plenković.

Primjetio je da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u EU koja nije išla u potpune restriktivne mjere i policijski čas.

O stavu Hrvatske o korona pasošima, rekao je da treba harmonizovati sistem i da ne bi bilo dobro ako svaka država članica napravi neke administrativne prepreke za kretanje ljudi.

– To neće bitii dobro – rekao je Plenković, prenijeli su hrvatski mediji.

Očekuje da bi Hrvatska, prema sadašnjoj dinamici, do aprila mogla da sprovede imunizaciju na velikom broju stanovništva, posebno kada je riječ o hitnim službama i ugroženima, a za širu populaciju do ljeta.