Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PLJUŠTE OPTUŽBE Iz prijedorskog SDS tvrde da im DNS uzrokuje probleme

Politika
Autor:

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Iz prijedorskog SDS tvrde da se DNS miješa u rad ove partije i uzrokuje im probleme, dok iz DNS odbacuju ove tvrdnje uz poruku da vode samostalnu politiku bez miješanja u rad drugih stranaka.

Naime, predsjednik Gradskog odbora SDS u Prijedoru, Milan Tubin izjavio je da se DNS miješa u rad ove, ali i svih ostalih partija grada na Sani.

– Stojim iza te tvrdnje, jer DNS jedino tako može da opstane, odnosno pokušavaju da zaustave promjene koje su počele u Prijedoru. Oni imaju svoje ljude u SDS, to je bio i Borislav Bojić, a nakon njega je ostao Dušan  Berić koji radi za DNS – tvrdi Tubin.

Dodaje da će SDS i dalje da razgovara sa SNSD i da Đaković nema nadležnost da odluči da li će SDS i SNSD biti u koaliciji.

Tubin kaže da je vanredna Skupština koju su najavili članovi ove stranke za nedjelju nelegalna. Naime, članovi SDS u Prijedoru, nezadovoljni su radom Milana Tubina i odlučili su da u nedjelju održe vanrednu Skupštinu.

-Skupili smo potpise 150 članova SDS i po statutu imamo pravo da održimo Skupštinu, jer je Tubin ne želi zakazati već dvije godine. Analiziraćemo rezultate izbora i zatražiti odgovornost rukovodstva jer imamo 4.000 glasova manje u odnosu na prošle izbore – najavljuju članovi SDS.

Na sinoćnjem sastanku GO, Tubinu su javno leđa okrenuli odbornici u Skupštini grada Prijedora i nezadovoljni njegovim radom napustili sastanak koji je on sazvao.

Dušan Berić nam je izjavio da ne radi sa DNS i Markom Pavićem.

– Tubin radi samo za sebe. On ne misli za kolektiv i ne bi znao ni dvije ovce sačuvati – kaže Berić.

Da DNS ima bilo kakve veze sa unutrašnjim odnosima u SDS, Đaković je odlučno demantovao.

– Nikada se nismo miješali u život i rad drugih političkih partija. Do sada smo imali korektnu saradnju i sa SDS-om, i pojedinci iz SDS-a tu saradnju ne mogu i neće narušiti – izjavio je Đakaović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Međutim, i pojedinci iz SNSD tvrde da je DNS pokušao da se miješa u rad ove partije. Đaković je i to demantovao uz tvrdnju da su možda postojali pojedinci koji su na terenu podržavali izbor jednog od kandidata za predsjednika GO SNSD.

-U trci za izbor predsjednika bili su Saša Bursać koji je i izabran za predsjednika GO, i sadašnji zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš. Postojali su ljudi u pojedinim Mjesnim odborima koji su se predstavljali kao naši članovi i zagovarali izbor Miljuša, na taj način oni su radili za DNS – tvrdi naš sagovornik.

Komentar od predsjednika GO SNSD Saše Bursaća nismo uspjeli dobiti jer je njegov broj bio nedostupan.

-Iako se uoči formiranja vlasti na Republičkom nivou, govorilo da će SNSD i SDS opozvati gradonačelnika Prijedora , Milenka Đakovića, sada ta tvrdnja nije sigurna. SDS se mora zabaviti svojim problemima i moguće je da će na čelo ponovo biti izabran Dušan Berić koji je blizak Marku Paviću. Sa druge starne i SNSD je na Republičkom nivou ipak ušao u koaliciju sa DNS tako da će ona opstati i ovdje u Prijedoru- kaže nam jedan aktuelni odbornik koji ne želi da mu otkrivamo ime.

Naime, prema saznanjima srpskainfo.com, SNSD i SDS su nakon izbora razgovarali da uđu u koaliciju i opozovu Đakovića.

Čekalo se samo zeleno svjetlo iz vrha SNSD, ali sve je zaustavljeno zbog koalicije na Republičkom nivou. Prema našim saznanjima, ni DNS nije sjedio skrštenih ruku. U slučaju opoziva Đakovića, njihov kandidat na vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora, bio bi Marko Pavić u čiju pobjedu su ubjeđeni.

SNSD i SDS zajedno usvojili amandamne

Da je koalicija SNSD i SDS moguća, dokazano je na posljednjem zasjedanju, kada su odbornici ove dvije političke partije zajednički glasali za usvajanje amandmana.

Đaković je poručio da je zbog usvajanja ovih amandmana umanjen iznos novca za đačke stipendije i posticaje zapošljavanja i da će za dug „Vodovoda“ za struju biti izdvojeno 340.000 KM te da bi ovu istu pomoć mogla da traže ostala preduzeća na čijem čelu su direktori iz SNSD.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO