Politika

Jovičić poručuje da Treći put nudi oporavak Srpske "Funkcija predsjednika potpuno obezvrijeđena, vrijeme je da to promijenimo"

Ja ću, prije svega, vratiti dostojanstvo funkciji predsjednika Republike Srpske, koja je godinama, a posebno u zadnjem mandatu, potpuno obezvrijeđena, izjavio je Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

Jovičić poručuje da Treći put nudi oporavak Srpske "Funkcija predsjednika potpuno obezvrijeđena, vrijeme je da to promijenimo"
FOTO: DNS

On dodaje da je izuzetno počastvovan što je DNS predložio njega za kandidata za predsjednika Republike.

– Najveća čast i privilegija je biti predsjednik Republike Srpske, najljepše srpske zemlje zapadno od Drine. Naša generacija je imala dužnost i čast da učestvuje u njenom stvaranju i čuvanju. Zbog toga ta čast i privilegija – biti predsjednik Republike Srpske – ne smije da padne u ruke onima koji nemaju osjećaj za to – kaže Jovičić.

On dodaje da Treći put DNS nudi građanima oporavak i obnovu Republike Srpske, ali i njenih institucija.

Pročitajte još

– Svaki od funkcionera u Republici Srpskoj mora staviti interes građana ispred ličnog, partijskog ili bilo kojeg drugog. Budžet kabineta predsjednika Republike Srpske je četiri puta veći od budžeta kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ja ne mogu da povjerujem da je to ikome normalno – kaže Jovičić.

To je novac koji, smatra Jovičić, moramo uložiti u razvoj Srpske i bolji život njenih građana.

– Ogromna sredstva, preko 10 miliona KM godišnje, koja na raspolaganju ima predsjednik Republike Srpske ću, umjesto na nabavke limuzina, plate bezbroj savjetnika i službene ručkove, preusmjeriti u izgradnju stanova za mlade, subvencije za privrednike i poljoprivrednike, u projekte koje će donijeti dobrobit našem narodu. To je upravo srž Trećeg puta DNS – zaključio je Jovičić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu