Društvo

"Po riječi Jevanđelja, čistome sve je čisto" Danica Crnogorčević poslala MOĆNU PORUKU nakon lavine koju je izazvala njena pjesma na Djevis kupu

Očigledno da nekome smeta živi duh našeg naroda i njegovo jedinstvo, kako na sportskim terenima tako i u pjesmi koja ga objedinjuje i koju pjeva, ma gdje živio, navela je Danica Crnogorčević, komentarišući negativne reakcije na izvođenje pjesme “Veseli se srpski rode” na Djevis kupu u Malagi.

"Po riječi Jevanđelja, čistome sve je čisto" Danica Crnogorčević poslala MOĆNU PORUKU nakon lavine koju je izazvala njena pjesma na Djevis kupu
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Po riječi Jevanđelja: „čistome sve je čisto“, a na onome koji traži poruke mržnje je da se zapita da li sam širi mržnju i netrpeljivost – navela je Danica Crnogorčević na Fejsbuku.

Podsjećamo, Dejvis kup reprezentacija Srbije pred početak četvrfinalnih duela sa Velikom Britanijom na teren sportske hale u Malagi izašla je uz taktove pjesme “Veseli se srpski rode” koju izvodi Danica Crnogorčević.

Povodom toga se oglasio i Teniski savez takozvanog Kosova, istakavši da je ovo provokacija za njih i njihov narod.

Pročitajte još

– Nevjerovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pjesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo – navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova. U daljim navodima stoji da će se u saradnji sa državnim institucijama podnijeti zvanična žalba Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

Tim povodom Danica Crnogorečević je reagovala i ovako:

– Mislim da to sve treba apsolutno ignorisati. I ne širiti mržnju sa naše strane, ako je već oni imaju i ako ne vole Srbe. Takvi komentari sami govore o onima koji ih izriču i na njih se ne treba osvrtati, jer nisu plod argumenata već zavisti na radost našeg naroda – navela je Danica ranije za Kurir.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije