Politika

“Pobijedićemo jer znamo šta branimo” Cvijanovićeva pružila podršku predsjedniku Srpske (FOTO)

Pobijedićemo, jer znamo šta branimo, napisala je srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović na svom Instagram nalogu.

Željka Cvijanović, Milorad Dodik i Staša Košarac
FOTO: SRNA

Zajedno i složno kao uvijek – istakla je Cvijanovićeva, reagujući na izjašnjavanje krivice predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića ispred Suda BiH po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Cvijanovićeva je dodala da je proces protiv Dodika i Lukića u Sudu BiH politički montirani u kojem se neizabrani stranac i grupa ambasadora, koristeći pravosuđe, obračunava sa Ustavom Srpske zato što je predsjednik Republike obavio svoju ustavnu obavezu.

– Kristijan Šmit, i da je izabran u skladu sa dejtonskom procedurom, nije ustavom predviđeni zakonodavac. S druge strane, uloga predsjednika Republike Srpske jeste jasno prepoznata Ustavom i on u skladu s tim izvršava svoje zadatke i obaveze – navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je jasno je da onaj ko se obračunava sa Ustavom Republike Srpske obračunava i sa njenim građanima i sa institucijama.

U Sarajevo su, kako bi podržali Dodika i Lukića stigli i poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić, šef kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović, piše RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu