Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POBJEGAO IZ HRVATSKE? Monstrum iz Zadra koji je brutalno pretukao djevojku (18) nije došao na sud

Svijet
Autor:

Foto: Facebook/Screenshot

Darko Kovačević Daruvarac, koji je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke, u subotu je odletio u Štutgart. Danas nije došao na sud gdje se odlučuje o pravosnažnosti presude.

Prema pisanju portala Telegram, informacija je došla od osobe koja je sa Daruvarcem bila na letu iz Zadra, a ovu tvrdnja je provjerena na višoj instanci i ispostavilo se da je tačna.

Kovačević se u subotu ujutro čekirao na Eurovingsov let noseći samo jednu sportsku torbu, a do danas se nije vratio u Hrvatsku. Sud u Splitu do kraja nedjelje trebao bi da donese odluku o pravosnažnosti presude u slučaju u kojem je Daruvarac osuđen zbog premlaćivanja, nanošenja teških tjelesnih povreda i prijetnje 18-godišnjakinji s kojom je bio u povremenoj vezi.

Daruvarac danas nije došao na sud pa su novinari njegovog advokata pitali gdje je.

– Da li je li Darko Kovačević u Hrvatskoj? Mislim da jeste… – odgovorio je danas na pitanje novinara Daruvarčev advokat Boris Radman.

Daruvarac inače ima i državljanstvo BiH, odakle je porijeklom, ali je novinarima izjavljivao da neće otići u BiH kako bi pobjegao od pravosnažnosti presude.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO