Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Poboljšanje uslova za odvijanje nastave: Škola učenika u privredi dobija novi krov

Banjaluka
Autor:

foto Siniša Pašalić / RAS Srbija

U okviru ovogodišnje obnove školskih objekata, osnovna škola u Borkovićima nedavno je dobila novi krov, a isti posao će uskoro početi i na objektu Škole učenika za privredu.

Obnovom krova na školi „Miroslav Antić“ učenici i nastavnici ove područne škole dobili su dosta bolje uslove za rad i učenje.

Direktor ove škole Đorđe Đaković istakao je da je obnova okončana krajem proteklog mjeseca i da je novi krov zamijenio dotrajalo krovište.

-Stari krov je prokišnjavao, što nam je pričinjavalo velike probleme. Sada su, međutim, ti problemi iza nas, a uslovi za rad učenicima i nastavnicima neuporedivo bolji – zaključio je Đaković.

Obnova dotrajalog krova u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Borkovićima je jedan od najvećih pojedinačnih projekata u ovogodišnjoj akciji obnove škola na području grada , vrijedan 103.000 KM.

Ukupno 600.000 KM uloženo je u obnovu 16 škola, od kojih je većina planirane radove obavila tokom ljetnjeg raspusta.

Tako je uoči početka tekuće školske godine, otvoren dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“, sa osam novih učionica, a bolje uslove za rad dobili su i đaci Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ gdje je, poslije prošlogodišnje velike obnove vrijedne 1,2 miliona KM,  zamijenjen dio unutrašnje stolarije.

Na objektu škole u Bronzanom majdanu tokom raspusta saniran je krov, za šta je izdvojeno oko 65.000 KM, te urađen i novi sanitarni čvor. Sanacija sanitarnih čvorova urađena je i u školama: „Đura Jakšić“ u Šargovcu, „Sveti Ćirilo i Metodije“ Piskavica, „Ivan Goran Kovačić“ Lazarevo, „Georgi Stojkov Rakovski“ Nova varoš i „Milutin Bojić“ Mišin han.

U područnom odjeljenju OŠ „Vuk Karadžić“ Česma zamijenjena je unutrašnja stolarija i nabavljena nova kotlovnica, a sitniji radovi obavljeni su i u školama „Milan Rakić“ i „Borislav Stanković“.

Područno odjeljenje OŠ „Stanko Rakita“ Debeljaci tokom ljetnjeg raspusta dobilo je centralno grijanje, a novi kotlovi i pumpe ugrađeni su u školama „Vojislav Ilić“ u Krupi i „Petar Kočić“ u Kolima, gdje su sanirani i podovi. Radovi su okončani i u školi „Jovan Dučić“ u Kuljanima, gdje su takođe sanirani podovi u učionicama.

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, preostalo je da se sitniji radovi završe u školama u Piskavici i u Kolima, te rekonstrukcija područnog odjeljenja škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima gdje će radovi biti izvedeni poslije okončanja procesa javne nabavke.

Kako su istakli u resornom odjeljenju, Grad je, uz ova ulaganja, obezbijedio i dodatna sredstva za još tri objekta – obnovu krova Škole učenika u privredi i Centra „Zaštiti me“, te za zamjenu kotlova u školi u Bočcu, što bi trebalo biti završeno do kraja godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO