Društvo

Počela nova školska godina: Na nastavu u opštini Lopare krenulo 700 učenika

Za 539 učenika osnovnih škola i 160 srednjoškolaca opštine Lopare danas je, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, započela nova školska godina.

Počela nova školska godina: Na nastavu u opštini Lopare krenulo 700 učenika
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

Tim povodom načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić, zajedno s predsjednikom Skupštine opštine Lopare Milenkom Ristićem i direktorom Doma zdravlja Želimirom Neškovićem, posjetio je Osnovnu školu „Sveti Sava“.

– I ove godine smo, kao i prethodnih godina, uručili simbolične poklone za 59 naših đaka prvaka, a po prvi put su za sve učenike osnovnih škola dostupni besplatni udžbenici – rekao je načelnik Savić.

FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

On je uputio čestitke povodom polaska u školu za svih 700 učenika, koliko će ove godine pohađati osnovnu i srednju školu u ovoj lokalnoj zajednici.

Savić je naveo da svi učenici u tri centralne osnovne škole i 15 područnih škola imaju besplatne udžbenike, veći dio udžbenika je poklon Grada Banjaluka, a za one kojima su neophodni novi obezbijedila je opština Lopare.

– Uz donaciju koju je obezbijedila opštinska uprava Lopare, zajedno s donatorima kada su u pitanju knjige, potrudio sam se da obezbijedimo radne sveske za učenike osnovnih škola kojima je to potrebno – naveo je Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“Dragan Lukić nije krio oduševljenje što je u prve razrede u ovoj školi upisano 40 učenika. On je zahvalio svima koji su doprinijeli da se djeci nabave besplatni udžbenici.

– U novoj školskoj godini imamo upisano u 11 odjeljenja ukupno 160 učenika – saopštio je Mićo Stojišić, direktor Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ Lopare.

On je naveo da je u prve razrede upisano 45 učenika, u ukupno tri odjeljenja, i to gimnazija – opšti smjer, tehničari računarstva i programiranja i bravari – zavarivači.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu