Društvo

Promovisano 9 projekata Omladinske banke u Loparama

U opštini Lopare upriličena je promocija projekata Omladinske banke Lopare koji su realizovani u 2022. godini.

Promovisano 9 projekata Omladinske banke u Loparama
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da je uspješno implementirano devet veoma zanimljivih i korisnih  projekata za lokalnu zajednicu čija je ukupna vrijednost 20.570 KM.

– Potpisali smo memorandum o saradnji sa fondacijom Mozaik u naredne četiri godine gdje ćemo realizovati tridesetak projekata ukupne vrijednosti od skoro 100.000 KM – saopštio je Savić.

On je istakao sjajnu saradnju opštine Lopare i mladih ljudi, koji su kreatori ideja, sa fondacijom Mozaik putem projekta Omladinska banka, koja traje 11 godina i kroz koji je realizovano blizu 80 projekata u ukupnoj vrijednosti oko 250.000 KM.

Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke fondacije Mozaik je izrazio zahvalnost načelniku opštine Loparama i mladim koji su učestvovali u realizaciji projekta i mikrobiznisa.

FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

– U ovoj godini kroz 52 omladinske banke je realizovano 600 projekata ukupne vrijednosti 1.500.000 KM i 64 mikrobiznisa kojima je omogućeno da se 64 nova radna mjesta pokrenu u našim partnerskim opštinama – istakao je Pauković.

Projekti koji su realizovani u opštini Lopare u 2022. godini nose nazive: 1. Pokreni se! Uključi se! Stvaraj!; 2. Likovni sabor „Majevica 2022“; 3. Stoni tenis u prirodi; 4. Lovac na potezu!; 5. Školska sredina – sigurno okruženja; 6. Niste sami!; 7. Uređenje doma za mlade u mjesnoj zajednici Peljave;  8. Press centar; 9. Posuđe bez mana, traži zdrava hrana!

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu