Društvo

POČELA SJEČA DIREKTORA U "ŠUMAMA RS" Prvi smijenjen najuspješniji direktor

Sječa direktora u “Šumama RS” počela je juče, pred kraj radnog vremena, i to na iznenađujući način. Prvi su smjenjeni v.d. direktori gazdinstava u Čajniču i Tesliću, Čedo Dačević i Mišo Stojanović, saznaje Srpskainfo.

POČELA SJEČA DIREKTORA U "ŠUMAMA RS" Prvi smijenjen najuspješniji direktor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Foto: Facebook SNSD Teslic/ RAS Srbija
Foto: Facebook SNSD Teslic/ RAS Srbija
Mišo Stojanović i Dragan Bogdanić, lideri SNSD u Tesliću

U Tesliću je, umjesto Stojanovića, koji je i predsjednik Kluba odbornika SNSD u ovom gradu, imenovan njegov partijski drug i saradnik Stojan Božić.

U Čajniču će Dačevića, koji je već tri puta spasavao šumariju od propasti, pa su ga prozvali “direktor vatrogasac”, zamijeniti kadar SNSD-a Marko Mičević. Mičevića je još prije nekoliko godina lokalani SNSD predlagao za direktora šumarije.

Kako je za Srpskainfo nezvanično potvrđno u rukovodstvu “Šuma RS”, primopredaja dužnosti u Čajniču i Tesliću biće obavljena u ponedjeljak.

Dok je smjena Miše  Stojanovića bila očekivana i neki način čak najavljivana, smjena Čede Dačevića, koji je Šumsko gazdinstvo “Vučevica”Čajniče izvukao iz milionskog minusa i kojeg mnogi smatraju najboljim direktorom šumarije, bila je kao grom iz vedra neba, čak i za najveće cinike.

Foto: Facebook/privatna arhiva
Foto: Facebook/privatna arhiva
Čedo Dačević

Kad sam čuo premijera Viškovića kako kaže da će svi direktori gubitši biti smijenjeni, znao sam da od toga nema ništa. Znao sam da je to farsa, ali da je baš ovolika sprdačina nisam mogao ni slutiti – rekao je Dačević za Srpskainfo.