Hronika

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA DROGA U BiH Podignuta optužnica protiv četiri osobe

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina droge „skank“ sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i Evropskoj uniji.

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA DROGA U BiH Podignuta optužnica protiv četiri osobe
FOTO: SIPA

Optužnica je podignuta protiv F.G .( 37), D.S.(30), A.V.(39) i M.B.(39).

Optuženi se terete da su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, radi ostavarivanja nezakonite imovinske koristi, u vremenskom periodu od 2018. do 30. januara 2019. godine, organizovali i realizovali više kamionskih transporta opojne droge  marihuana „skank“, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu u BiH dostiže iznos od najmanje 1.000 eura po jednom kilogramu.

Optuženi  su u više navrata, prethodno nabavljenu opojnu drogu u velikim količinama, za ugovorene novčane iznose, u međusobnom dogovoru, te u dogovoru sa drugim osobama prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog motornog vozila, te tako sakrivenu drogu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU.

Krijumčarenu drogu su sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu dalju prodaju, isporuku i preuzimanje.

– Krijumčarena opojna droga je u dva navrata u ukupnoj količini od oko 761 kilogram otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca, što predstavlja jednu od najvećih zaplijena opojnih droga u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu – piše u optužnicu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije