Svijet

"Podzemni prolaz obložen drvenim podupiračima" Specijalac kroz tunel dopuzao u sud, evo šta je otkrio (FOTO)

Pripadnik Specijalne policijske jedinice danas se provukao kroz tunel koji je iskopan u privatnom stanu u podrumu zgrade u Njegoševoj ulici i koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ANADOLIJA

Policajac je, istovremeno, kamerom uspio da snimi taj, 30 metara dugi podzemni prolaz, kojim je šestoro, za sada, nepoznatih osoba spojilo podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u centru Podgorice.

Ovo je ispričao jedan od policijskih službenika, koji je uključen u istragu, koja je pokrenuta nakon što je u ponedjeljak, jedan čas nakon ponoći, otkriven tunel u depou Višeg suda u Podgorici.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Istina, kolega specijalac je vitkije građe. Gojazni ne bi mogli da prođu tim tunelom – rekao je taj policajac.

Tunel je, kaže, čitavom dužinom obložen drvenim podupiračima, koji su dodatno ojačani pur-pjenom.

– To nije moglo da se završi u kratkom periodu. Kako su uspjeli da pogode pravi izlaz do depoa, vidjećemo – rekao je sagovornik iz policije.

Neprimijetno iskopali 30 metara

Niko od nadležnih ne zna kako je neprimijetno proteklo iskopavanje oko 30 metara dugog tunela, kojim su, prema posljednjim zvaničnim informacijama, šestoro osumnjičenih povezali podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u samom centru Podgorice.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Forenzičari su izuzimali tragove, a između ostalog, pretresali su i šut koji je pronađen u privatnom stanu u kojem je probijen tunel.

– Ništa još nemamo, vještačimo tragove – nezvanično su kazali u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje je formiralo predmet povodom događaja u Višem sudu.

Zaposleni u sudu u strahu

Predstavnici Vlade odgovornost za iskopavanje tunela svaljuju na čelnike suda, a iz sudskih institucija odgovaraju da je bezbjednost u rukama Vladinog sektora.

– Nije nam svejedno. Kroz taj tunel mogao je neko da doturi eksploziv i da nas sve digne u vazduh – rekao je jedan od zaposlenih u sudu.

“Vidio sam kako iznose crne vreće iz ulaza”

Ni oni nisu čuli nikakvu neobičajenu buku, kao ni nekoliko stanovnika zgrade, u čijem podrumu je pronađen otvor tunela.

Pročitajte još

– Nikakvu neobičnu situaciju nismo primijetili, a što smo rekli i policajcima. Prije nekoliko noći sam vidio da neko iznosi crne vreće iz ulaza. Možda je to bila zemlja iz tunela, a možda i obično smeće – ispričao je jedan od stanara tog dijela grada.

Njegov komšija pretpostavlja da je tunel probijan tokom dana.

– Tada je veća buka u ovom dijelu grada, što zbog velikog broja ljudi, što zbog saobraćaja. Svakako, nikakve mašine se nisu čule, osim ove koje rade na zgradi suda – rekao je on, prenosi Blic.

Da li su tada počeli i radovi pod zemljom, niko ne zna.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije