Banjaluka

"Pokazala je izvanrednu vještinu u upravljanju i organizaciji" Nevena Todorović ostaje direktorka Doma zdravlja u Banjaluci

Nevena Todorović ostaje na čelu Doma zdravlja u Banjaluci.

"Pokazala je izvanrednu vještinu u upravljanju i organizaciji" Nevena Todorović ostaje direktorka Doma zdravlja u Banjaluci
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako je saopšteno iz DZ, osim funkcije direktora JZU “Dom zdravlja”, ona je i docent na Katedri porodične medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a sa bogatim iskustvom u radu i rukovođenju u oblasti medicine, postala je prepoznatljiva po svojoj stručnosti, posvećenosti pacijentima i sposobnosti vođenja tima.

– Kao direktor, do sada je pokazala izvanrednu vještinu u upravljanju i organizaciji Doma zdravlja. Kroz njene napore, institucija je doživjela značajan razvoj i unapređenje u pružanju dostupnih i kvalitetnih zdravstvenih usluga stanovnicima Banjaluke i okolnih područja. Nevena Todorović je veoma angažovana u zajednici. Aktivno se uključuje u razne zdravstvene kampanje, edukativne događaje i projekte koji su usmjereni ka poboljšanju zdravlja lokalnog stanovništva. Njen cilj je da se Dom zdravlja pozicionira kao lider u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite i postane uvažena institucija u zajednici – navodi se, između ostalog, u saopštenju iz Doma zdravlja.

Zaposlena je Domu zdravlja od 2000. godine. Kao doktor medicine radila je četiri godine u Odjeljenju za zaštitu zdravlja djece i omladine, a specijalizaciju iz porodične medicine završila je u novembru 2007. godine. Subspecijalizaciju iz angiologije upisala je 2021. godine i trenutno se nalazi u procesu pripreme subspecijalističkog ispita i subspecijalističkog rada. Godine 2008. imenovana je na mjesto načelnika Službe porodične medicine u trajanju od devet mjeseci. Od oktobra 2008. godine do juna 2019. godine radila je na mjestu pomoćnika direktora za medicinske poslove. Poslove vršioca dužnosti direktora JZU “Dom zdravlja” u Banjaluci obavljala je u periodu od juna do septembra 2019. godine, kada je ponovo imenovana na mjesto direktora na period od četiri godine.

Magistarsku rad odbranila je 2012. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a doktorsku disertaciju 2019. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, te je stekla zvanje doktora medicinskih nauka.

Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske joj je 2020. godine dodijelilo Zahvalnicu za lični doprinos u uspješnom rukovođenju najvećom zdravstvenom ustanovom na primarnom nivou zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj u periodu pandemije korona virusa, te afirmisanju načela i principa porodične medicine u njenom funkcionisanju.

Od 2016. godine u dva mandata birana je za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije