Magazin

Pokažite da MISLITE NA NJIH: Uljepšajte im studentske dane sa nekim od ovih 19 IDEALNIH POKLONA

Studentski dani predstavljaju period života čije posebnosti postajemo svjesni tek par godina nakon što prođe.

poklon na stolu
FOTO: FREEPIK

Studenti provode vrijeme razmišljajući o tome kako će im biti lijepo kad završe fakultet i kako će im život početi tek tada. Iako nisu daleko od istine, završetak fakulteta označava i početak karijere, poslovnih avantura, milion različitih obaveza i odgovornosti koju do sad nisu imali u toj mjeri, te čitavu novu fazu napredovanja i učenja koje nikad ne prestaje.

Zato treba maksimalno da uživaju u svojim studentskim danima u kojima je učenje često jedina velika odgovornost, a pored predavanja i fakultetskih obaveza, tu je i dosta vremena za druženje i izlaske.

Ako želite da iznenadite nekog studenta znakom pažnje, pripremili smo za vas listu od 19 idealnih poklona, koji će im uljepšati ovaj period i poboljšati sam proces učenja i studiranja.

Sunrise pametni budilnik

Iako u manjoj mjeri nego prethodnih godina obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi, studenti i dalje moraju relativno rano da se bude u zavisnosti od vremena predavanja i obaveza oko fakulteta. Kako bi im to buđenje prolazilo prijatnije i ljepše, ovaj Sunrise pameni budilnik, koji oponaša prirodni izlazak sunca, može biti savršen poklon.

Umjesto jakog iznenadnog zvuka koji proizvode regularni budilnici, ovaj sat pruža postepenu simulaciju izlaska sunca sa 7 prirodnih zvukova, koji će se postepeno pojačavati, uz prijatnu žutu svjetlost od 10% do 100% osvijetljenosti u periodu od 30, 20 ili 10 minuta.

Canon štampač u boji

Studenti najviše uče iz gomile papira zvanih skripte, a kako bi došli do njih vrlo često moraju da posjećuju obližnje fotokopirnice. Oni znaju koliko je nezgodno kada moraš da svratiš do kopirnice, a već kasniš na predavanje, a nekad i kompletno izgube fokus i motivaciju za učenje kada shvate da nemaju skripte kod kuće i da moraju prvo da odu da ih odštampaju.

Upravo zato je štampač jedan od najboljih poklona za studenta bilo kog fakulteta. Poštedeće ih svih odlazaka u fotokopirnice i ubrzaće proces učenja, a ovaj Canon model, koji štampa i u boji, biće odličan izbor.

Stalak za laptop

Koliko god da to nije preporučljivo i produktivno, mnogi studenti vole da uče u krevetu. Postoji neka čar u tome da jednu takvu, često neprijatnu, obavezu mogu da obavljaju ušuškani u krevetu sa ćebetom, grickalicama i šoljom kafe.

Kako živimo u vremenu kada sve, pa i obrazovanje, prelazi na onlajn varijantu, svim studentima su potrebni digitalni uređaji i često uče sa laptopa. Ovaj stočić, koji je ujedno i stalak za laptop i držač za knjige, biće im odličan za učenje iz kreveta kada je nezgodno držati laptop, knjige, skripte i olovke u krilu ili rasute okolo.

iPad Mini

Nešto između smart telefona i laptopa – iPad mini biće savšen izbor poklona za svakog studenta ili onog koji će to uskoro da postane. Mnogi fakulteti su uspostavili i onlajn način funkcionisanja predavanja, čak i polaganja ispita, pa su digitalni uređaji od velike koristi svakom studentu.

iPad je idealan za praćenje predavanja, učenje iz skripti koje su u digitalnoj formi, rad na nekom projektu, a posebno je dobar za studente digitalnih sfera poput dizajnera, kao i budućih marketing i IT stručnjaka. Lak za prenošenje od kuće do fakulteta, kao i za učenje iz kreveta, bez potrebe za kompjuterom.

Bežične slušalice

Kada želite da iznenadite studenta, možete da budete sigurni da nikad nećete pogriješiti ako se odlučite za bilo šta od najnovije digitalne opreme, bilo da su to sami uređaji ili neki gedžeti koji idu uz njih, jer generacije koje danas studiraju ne mogu da žive bez smart telefona, laptopova, tableta, bežičnih slušalica i ostalih uređaja koji doprinose digitalizaciji njihovih života.

Možda vam se čini da biste za takav poklon po pravilu morali da izdvojite veliki budžet, ali to ne mora uvijek da bude slučaj. Bežične slušalice u obliku bubica biće savršen odabir za sve moderne studente.

Radna lampa sa bežičnim punjačem

Dvije izuzetno korisne stvari za svakog studenta koji provodi sate učeći za kolokvijume i ispite su “2 u 1” radna lampa sa bežičnim punjačem za smart telefone.

Pored toga što će im poboljšati svjetlo u prostoriji, što direktno utiče na motivaciju i koncentraciju, bilo to na noćnom ormariću pored kreveta ili na radnom stolu, studenti će moći da napune bateriju svog smart telefona bez ikakvih punjača i kablova, koje često izgube ili umrse, i bez traženja slobodne utičnice, koja se možda nalazi na drugom kraju prostorije. Ovaj model daje industrijski stil i izgled prostoriji.

Pročitajte još

Ranac za laptop

Iako su im prošli dani školovanja u kojima su morali da nose preteške rančeve pune knjiga, studenti danas često moraju da nose laptopove, tablete i ostale gedžete sa sobom na predavanja ili vježbe.

Kako su profesije vezane za digitalni svet poput IT-a, marketinga i dizajna sve češće i mladi se sve više opredjeljuju za njih, neophodni su im sopstveni uređaji tokom studija podjednako kao i nakon diplomiranja kada uplove u poslovne avanture.

Odličan izbor za svakog studenta biće ranac za laptop izuzetnog kvaliteta, od vodootpornog materijala, uz puno prostora i moderan dizajn crne boje.

Motivaciona knjiga

Možda biste pomislili da knjiga nije dobra ideja za poklon studentu koji već previše mora da čita i to ga je maksimalno smorilo, kao i sve one skripte na stolu koje čekaju da počne iz njih da uči, ali ako napravite dobar izbor knjige koja će im skrenuti misli sa tema o kojima moraju da čitaju i bude pravi izvor inspiracije, zabave i motivacije, onda to može biti idealan poklon.

Knjiga “Unfuck yourself” poznatog autora Gerija Džon Bišopa, koji se bavi ličnim razvojem, savršeni je vodič za “kako izaći iz svojih misli i zakoračiti u život”.

Naočare za ekrane

S obzirom na to da su studenti masovno počeli da uče sa ekrana, a mnogo manje iz knjiga, kao i da većinu bilješki zapisuju u “notes” aplikacije na tabletima i telefonima umjesto u sveske i notese, vrijeme provedeno ispred digitalnih uređaja povećano je na maksimum, pored toga što je to način na koji provode i slobodno vrijeme.

To može da bude izuzetno loše po zdravlje očiju i objašnjava zašto je došlo do porasta mladih sa dioptrijom. Da doprinesete očuvanju zdravlja njihovih očiju, kao i opštem zdravlju, kupite im naočare kreirane za blokiranje štetnog plavog svjetla ekrana.

Studentski planer

Ako kupujete poklon studentu koji ipak više voli tradicionalni način zapisivanja planova i bilješki i pokušava da zadrži taj ljepši, a često i efektniji način organizacije, studentski planer će biti savršen poklon.

Ovaj kreativni planer kreiran je posebno za studente i njihovu organizaciju studentskih obaveza i planova, pa će biti idealan i za vizuelnu motivaciju koju zapisivanje donosi i pomoći im da uče produktivno, polože ispite na vrijeme i bez stresa i brže stignu do diplome, uz dio za bilješke sa predavanja, plan učenja, predmete, satnicu, mjesečni dnevnik, plan zadataka, finansije i druge korisne inserte.

Električni aparat za kafu

Studentski dani su period kada mladi počnu da primjećuju moć kafe i piju je nekad i u prekomjernim količinama. Od prve jutarnje, da bi se razbudili dok se spremaju i stigli na vrijeme na prvo predavanje, one između predavanja, da bi održali koncentraciju, one kada stignu kući da bi počeli da uče, pa sve do one kasno uveče, kako bi mogli da nastave da uče cijelu noć za sutrašnji ispit.

Pored mnogobrojnih obaveza, ne ostaje im puno vremena za pripremanje kafe natenane, pa će električni aparat za kafu sa kompletom od 14 kapsula biti savršen poklon.

Duks ćebe

Iako to nije preporučljivo i daleko je od idealne situacije i organizacije, većina studenata ipak odlaže svoje obaveze do posljednjeg mogućeg trenutka, a onda prebrojavaju stranice i razmišljaju da li je moguće toliko i toliko stranica naučiti za određen broj sati koliko im je ostalo te posljednje noći pred ispit.

Pored toga što je loše po zdravlje, ne može ni pozitivno da utiče na koncentraciju narednog dana, ali je dio studentskog života koji, po svemu sudeći, ne može da se izbjegne. Zato te situacije možete učiniti prijatnijim i udobnijim uz mekano džinovsko duks ćebe koje može da se obuče.

Termo flaša

Studentski dani možda nisu najzdraviji period života, pored svih neprospavanih noći, obaveza, količine popijene kafe i energetskih pića, kao i stresa povodom kolokvijuma i ispita, a jedan od najboljih, najlakših i najbržih načina da se zdravlje poboljša i održava na optimalnom nivou jeste redovno konzumiranje vode.

To je tehnika koju čak i studenti mogu lako da obavljaju, a naročito ukoliko imaju estetski lijepu termo flašu, koju će imati želju da stalno nose sa sobom. To će ih podsjećati i motivisati da redovno piju vodu i omogućiti mjerenje popijene količine dnevno, što će imati pozitivan uticaj na njihovo zdravlje.

Ovlaživač vazduha / Difuzer za aromaterapiju

Jedan od načina da se dani i noći provedeni uz knjigu učine ljepšim, prijatnijim i zdravijim jeste aparat koji će da funkcioniše kao ovlaživač vazduha i difuzer za aromaterapiju prirodnih eteričnih ulja.

Aromaterapija pruža i psihičke i fizičke benefite, ima moć da podstakne budnost, kao i sposobnost aktivne koncentracije i fokusa, pa se preporučuje prilikom bilo kakvog učenja ili rada na nekim velikim projektima ili zadacima koji zahtijevaju punu pažnju.

Pored toga što podižu energiju i produktivnost, učiniće studentski ambijent zdravijim i ljepšim, što će automatski povećati motivaciju za učenjem.

Organizator za pisaći sto

Za one studente koji vole da su malo organizovaniji, ali i za one koji to baš uopšte nisu, pa vi želite poklonom malo da ih motivišete kada su organizacija i nered sobe u pitanju, ovaj organizator za pisaći sto biće savršen odabir poklona za njih.

Iako često korišćen u većim kancelarijama, ova plitka fioka za pisma može odlično da posluži za organizaciju skripte, jer je podijeljena po lako dostupnim odjeljcima na izvlačenje sa podlogom od plute koja drži papire na mjestu, a koristi visinu pa štedi prostor na radnom stolu, čineći ga estetski ljepšim i funkcionalnijim.

Stalak za monitor sa fiokom

Za one studente sa manje skripte i papira, a više ekrana i digitalnih uređaja, biće idealan ovaj malo drugačiji organizator za sto, savršen za mlade čije studije zahtijevaju čest rad na kompjuteru. Radni sto koji je u haosu nikako ne može da doprinese aktivnom fokusu i produktivnom učenju, a pored svih gedžeta koje mladi drže uz sebe, nije uvijek lako održavati ga čistim i sređenim.

Ovaj stalak za monitor s fiokom za odlaganje podstiče produktivan rad i omogućava estetski motivišući, a prostorno korisno organizovan kutak za učenje, uz jednostavan minimalistički dizajn koji neće predstavljati vizuelnu distrakciju.

Stativ za mobilni telefon

U slučaju da imaju dosta onlajn predavanja ili polaganja kolokvijuma i ispita, savršeno će im poslužiti jedan kvalitetan i stabilan stativ za mobilni telefon. Pored toga što neće morati da traže ugao na stolu ili redaju knjige kako bi postigli dobar kutak u kom će im telefon stajati uspravno, a da ne padne tokom video poziva, ovaj stativ biće od koristi i onima koji imaju kreativne projekte i snimaju neki sadžaj, bilo za fakultet ili za svoje kreativne hobije, uz mogućnost sklapanja i veoma lakog prenošenja, kao i snimanja u pokretu. Stabilan je, fleksibilan i kompaktan, kompatibilan sa svim telefonima.

Postolje za hlađenje laptopa

I pored svih najnovijih tehnologija i brzog unapređivanja uređaja, laptop koji se koristi više sati za radnje poput kucanja tekstova ili rada u određenim programima, što su tipične aktivnosti za studente, lako može da se pregreje i počne da proizvodi onaj ometajući zvuk šuštanja zbog hlađenja.

Zato nekog vrijednog studenta, koji koristi laptop da bi učio i radio, možete da iznenadite ovim postoljem za hlađenje laptopa, koje će osigurati njegovu funkcionalnost i zadržati brzinu koja može da se uspori prilikom pregrijavanja. Ovo postolje nije bučno i ne ometa pri radu, a pogodno je za više veličina laptopa.

Grijač za šolju

Za sve studentske kafoholičare, koji tokom učenja ispijaju više šolja kafa, čajeva i ostalih toplih napitaka, ovaj stoni grijač za šolju biće odličan izbor poklona koji će im uljepšati studentsku svakodnevicu kod kuće i omogućiti mnogo toplih gutljaja.

Ako je student kom kupujete poklon onaj tip osobe koja uživa u svom toplom napitku i dugo ga ispija, umjesto da popije u kratkom roku, onda su sigurno više puta pomislili i poželjeli baš neki ovakav gedžet. Ovaj mali i praktični aparat održavaće temperaturu pića satima, pa će samim tim biti savršen za sve one neprospavane noći ispunjene kafom i učenjem.

Ako vam nije padalo na pamet ništa konkretno čime biste mogli da ih iznenadite, verujemo da ste do sad pronašli bar jednu ideju za poklon studentu koji je u periodu jedne od životnih prekretnica. Najvažnije je izabrati nešto za šta znate da će im biti od koristi i poboljšati studentsku svakodnevnicu, jer je to trenutno njihov fokus u životu, a za koji god poklon sa liste da se odlučite, verujemo da nećete pogrešiti jer su sastavljeni tako da većini studenata budu funkcionalni i prijatno ih iznenade.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu