Hronika

POKUŠAJ UBISTVA U BANJALUCI Sa dva hica ranio komšiju

Banjalučka policija uhapsila je sinoć Novicu Šešuma koji je u Kuljanima kod Banjaluke u dvorištu porodične kuće pokušao ubiti komšiju Sašu Matoša (49), saznaje Srpskainfo.

POKUŠAJ UBISTVA U BANJALUCI Sa dva hica ranio komšiju
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Prema našim saznanjima pokušaj ubistva se desio u subotu oko 19.20 časova, kada su se njih dvojica posvađali pa je potom Šešum iz pištolja ispalio dva hica u komšiju.

Tom prilikom oštećeni je zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u Univerzitetsko klinički centar Banjaluka. On je zadobio povrede opasne po životu i u kritičnom je stanju – pojasnio je naš sagovornik.

On je precizirao da je uviđaj obavio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Matoš je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa. Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i trenutno je stabilnih vitalnih parametara, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske. Iz ove zdravstvene ustanove navode da je ovaj pacijent sinoć u 19.45 časova dovezen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu UKC-a, te da je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

– Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – navode iz UKC-a.

 

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu