Hronika

POKUŠAO DA ZAMETNE TRAG Osuđeni diler prijetio sudiji i njenoj porodici

Osuđeni diler Dražen Đokić iz Brčkog uhapšen je u četvrtak uveče jer je utvrđeno da je prijetio sudiji Okružnog suda u Banjaluci Olgi Pantić da će ubiti nju i njenu porodicu.

POKUŠAO DA ZAMETNE TRAG Osuđeni diler prijetio sudiji i njenoj porodici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Đokića su uhapsili službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Doboja.

U MUP Srpske rekli su, navodeći inicijale, da se Đokić sumnjiči da je počinio krivičnog djelo “napad na sudiju i javnog tužioca”.

Prema nezvaničnim informacijama Đokić je prijetio sudiji Pantić, kako bi joj se osvetio jer ga je upravo ona osudila na dugogodišnju robiju.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je Đokić nedavno izašao iz zatvora i da je ubrzo poslije toga našao kućnu adresu Pantićeve.

On joj je zatim krajem aprila poslao pismo u kojoj je prijetio njoj, ali i njenoj porodici. Pantićeva nije odmah vidjela ovo pismo, jer je bila na bolovanju. Kada je pročitala prijetnju, odmah je sve prijavila policiji – rekao je izvor Srpskainfo.

Đokić je pokušao prikriti da on stoji iza prijetnji.

– Kada su prijavljene prijetnje, inspektori nisu odmah znali ko stoji iza njih. Đokić je pokušao da prikrije trag tako što je prijeteće pismo poslao iz FBiH. Međutim, operativnim radom na terenu i prikupljajući brojne dokaze policjaci su utvrdili da on stoji iza prijetnji – kaže naš sagovornik.

On ističe da je Đokić rodom iz Brčkog, ali da u zadnje vrijeme živi na području Doboja.

– Nakon što je uhapšen policija je pretresla njegovo vozilo, ali i prostorije koje je on koristio – kaže pomenuti sagovornik.

Đokić je u banjalučkom Okružnom sudu 2011. osuđen na 8 godina i 6 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, a presudu je izrekla presjednica Sudskog vijeća Olga Pantić.

Prema presudi, on je sa saradnicima drogu prodavao na području Doboja, Banjaluke, Dervente, Laktaša, Prnjavora, Broda, Modriče, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Doboj Istoka, Usore, Tešnja i Zavidovića.

Drogu su kupovali na veće količine, po cijeni od 600 do 3.200 maraka, i preprodavali je po cijeni od 2.000 do 3.600 maraka za kilogram.

Prema navodima u presudi, Dražen Đokić i David Maslić terete se da su od početka aprila do početka novembra 2009. organizovali i rukovodili zločinačkim udruženjem koje se bavilo preprodajom kokaina, heroina i skanka.

Oduzeta imovina

Draženu Đokiću je 2012. godine Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije MUP-a RS blokirala imovinu vrijednu 460.600 maraka.

Inspektori su tada utvrdili da je Đokić stekao imovinu koja nije u srazmeru s njegovim prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja.

Zbog toga je Đokiću blokiran stan u Tivtu vrijedan 100.000 evra, stan u Novom Sadu vrijedan 108.000 evra i apartman u Banji Koviljači vrijedan 26.700 evra.

Ukupna tržišna vrijednost zamrznute Đokićeve imovine je oko 460.600 maraka.