Hronika

POLICAJAC KOLEGU UDARIO ŠAKOM U GLAVU Srpskainfo otkriva detalje tuče u kojoj je učestvovalo sedam osoba

Policajac Igor Anić (26) uhapšen je, a odmah zatim i suspendovan sa posla, nakon što je u noći između subote i nedjelje u Doboju udario kolegu policajca šakom u glavu, potvrđeno je za Srpskainfo.

POLICAJAC KOLEGU UDARIO ŠAKOM U GLAVU Srpskainfo otkriva detalje tuče u kojoj je učestvovalo sedam osoba
FOTO: FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Svemu je prethodilo nekoliko sukoba koje su se te večeri desili na području Doboja, a u kojima je učestvovalo sedam osoba.

Tokom policijske intervencije Igor je kolegu policajca udario šakom u glavu, a njegov brat Peđa ga je udario u stomak.

Prema saznanjima Srpskainfo, osim Igora, uhapšen je i njegov brat Peđa Anić (18), Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Mirosalv M. (21).

U PU Doboj rekli su da je u nedjelju oko 1.15 časova policiji prijavljeno da se u Ulici Cara Dušana čuje galama.

– Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koji su stigli u trenutku kada je došlo do tuče između sedam osoba. Policajci su spriječli tuču i uhapsili pomenute osobe – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je pojasnila, naovdeći inicijale, da su zatim podvgrnuti testiranjima i da je utvrđeno da je Aleksa K. pozitivan na droge.

– Kod P.A. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,76 promila alkohola u krvi, kod T.M. je utvrđeno prisustvo od 1,08, kod B.Ž. je utvrđeno 0,76 i isto je odbilo da se podvrgne testiranju na opojne droge i kod M.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,91 promila alkohola u krvi i za utvrđeno da je pozitivan na prisustvo opojnih droga u organizmu – pojasnila je Kerkezova.

Ona je dodala da imajući u vidu da je I.A. policijski službenik Policijske uprave Doboj, načelnik PU Doboj Slobodan Radinković ga je suspendovao sa posla, te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP Republike Srpske uputio zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Prihvati notifikacije